Adana'da öğretmenlerin banka önünde promosyon tepkisi

Adana'daki öğretmen sendikaları: ‘’Söz tükendi, şimdi eylem vakti' diyor ve eğitim çalışanları adına uzun süredir yaptığımız çağrılara kayıtsız kalan yapı kredi bankası ile tüm ekonomik ilişkilerimizi kesiyoruz.

SENDİKA - 28-04-2023 21:22

Adana'da öğretmenlerin banka önünde promosyon tepkisi

İşte Adana'daki eğitim sendikaları adına açıklama yapan Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı Seher ERGİN'in konuşması:

"Kıymetli eğitim çalışanları, değerli basın mensupları ve saygı değer vatandaşlarımız;

Bizler eğitim-öğretim ve bilim hizmetleri alanında faaliyet gösteren Eğitim-Bir-Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Hürriyetçi Eğitim-Sen Adana Şube Başkanları olarak bir yılı aşkın bir süredir geçtiğimiz dönemde promosyon anlaşması imzaladığımız Yapı Kredi Bankası yetkilileri ile promosyonların güncellenmesi noktasında görüşmeler gerçekleştiriyoruz.

Adana’da sayıları 20 bini geçen eğitim çalışanı; yaşanan hayat pahalılığı, dövizdeki artış, hayatın her alanına yansıyan ekonomik dalgalanmalar nedeniyle zor günler geçirmektedir. Alım gücünün düştüğü, maaşların eridiği bir ortamda eğitim emekçisi arkadaşlarımıza ekonomik katkı sağlaması amacıyla günün gerçeklerine uygun bir teklifle promosyonların güncellenmesini talep ettik.

Gerek pandemi döneminde gerekse Adana’nın da aralarında olduğu 11 ili etkileyen ve Asrın Felaketi olarak adlandırılan depremlerde büyük bir özveri ile görevlerini yerine getiren eğitim çalışanlarının promosyon meselesinde bankalar tarafından mağdur edildiğine üzülerek şahitlik ettik.

Buna rağmen taleplerimizin hayata geçirilmesi noktasında mücadelemizi ve görüşmelerimizi sürdürdük. İstedik ki; ekonomik anlamda çok büyük sıkıntılar yaşayan eğitim çalışanlarımıza bankalar, diğer sektör çalışanlarına verdikleri değeri versin. Eğitim çalışanlarımız enflasyona ezdirilmesin.

Eğitim emekçilerinin bunca sorunla boğuştuğu bu süreçte ülkemizde en fazla kâra geçen sermaye gruplarından biri de bankalar olmuştur. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) verilerine göre, sektörde faaliyet gösteren bankaların toplam net kârı 2022 yılının tamamında yüzde 366 artışla 433,5 milyar TL'ye yükselmiştir. Şu an önünde eylem yaptığımız ve eğitim çalışanlarımız adına tüm çağrılarımızı duymazdan/görmezden gelen Yapı Kredi Bankası ise 2022'de52,74 milyar TL kâr açıklamıştır.

Bilinmelidir ki; Yapı Kredi ile varılan anlaşmada yer alan promosyon bedellerinin bugün ekonomik olarak hiçbir değeri yoktur. Talebimiz mevcut anlaşmaların yenilenerek güncel, kabul edilebilir bedeller üzerinden bir anlaşma sağlanmasıdır.

Eğitim çalışanlarımız adına üzerimizdeki sorumluluğun bilinciyle tüm paydaşlarımız ve muhataplarımızla görüşmelerimizi sürdürmemize ve iyi niyetli gayretlerimize rağmen Adana’nın dört merkez (Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Sarıçam) ilçesinde promosyon anlaşması imzalanan Yapı Kredi Bankası maalesef on binlerce eğitim çalışanımızın ve ailelerinin mağdur olmasına göz yummuş, göz yummaya da devam etmektedir. Yapı Kredi Bankası yetkililerine uzattığımız elimiz her zaman havada kalmıştır. Eğitim çalışanlarına, emekliler kadar promosyonu dahi çok gören Yapı Kredi Bankası ile bundan sonra anladığı dilden konuşmak adına daha önce ilan ettiğimiz adımları şuandan itibaren atıyoruz.

Bankalar ancak ekonomik kayıptan anlar. Eğitim çalışanlarımızı ve ailelerini mağdur eden Yapı Kredi Bankası yetkilileri bugün başlattığımız eylemin etkisiyle yaşayacakları ekonomik kayıpların ardından inanıyoruz ki yaptıkları yanlışları anlayacak ve geri adım atacaklardır.

Bütün taleplerimizin gerçekleşmesi, eğitim çalışanlarımızın mağduriyetinin giderilmesi ve Yapı Kredi Bankası’nın hak ettiğimiz, kabul edilebilir bir promosyon bedeli teklifi ile masaya oturması adına daha önce aldığımız ve kamuoyuna ilan ettiğimiz eylemlerimizi hayata geçiriyoruz.

Şuandan itibaren;

• Yapı Kredi Bankası'ndan aldığımız kredi kartlarımızı kullanmıyor ve iptal ediyoruz.

• Bireysel Emeklilik ve diğer yatırımlarımızı başka bankalara taşıyoruz.

• Tüm mevduat hesaplarımızı kapatarak başka bankalara taşıyoruz.

• Daha önce verdiğimiz tüm otomatik ödeme talimatlarını sonlandırıyoruz.

• Başka bankalardan hesap açarak maaşlarımızın aynı anda otomatik ödemeyle yeni hesaplarımıza havale edilmesini sağlayacağız.

Bu eylemlerimiz taleplerimiz karşılık buluncaya kadar sürecek; eğitim çalışanları, kendilerini yok sayanları yok saymaya devam edecektir.

Mağdur edilen tüm eğitim çalışanlarımızı ve ailelerini de sorumluluk almaya ve eylemlerimize destek vermeye davet ediyoruz.

Bu vesileyle davetimize icabet eden, eylemimize destek olan bütün eğitim emekçilerine, basın mensuplarına ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

  • Mehmet SEZER – Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı
  • Seher ERGİN – Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı
  • Emin Erkan ŞENOL – Eğitim-İş Adana 2 Nolu Şube Başkanı
  • Hüseyin KAYA – Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı
  • Ergun AYYILDIZ – Hürriyetçi Eğitim Sen Adana Şube Başkanı"

 

DİĞER HABERLER
Randevu Sistemi ile Yapılacak Veli Görüşmeleri İçin Ek Ders Ödenmesi Talep Edildi

Randevu Sistemi ile Yapılacak Veli Görüşmeleri İçin Ek Ders Ödenmesi Talep Edildi

29-03-2024 - SENDİKA

Memurlar ve emekliler seçim değil geçim derdindeler. İşte memurların talepleri...

Memurlar ve emekliler seçim değil geçim derdindeler. İşte memurların talepleri...

28-03-2024 - SENDİKA

Seçim Toplantısına Katılan Öğretmenlerden Ek Ders Kesintisi Yapılmamalıdır!

Seçim Toplantısına Katılan Öğretmenlerden Ek Ders Kesintisi Yapılmamalıdır!

28-03-2024 - SENDİKA

Emekliye ve memura geçinemiyorsan ek iş yap diyen milletvekiline Sendika'dan tepki

Emekliye ve memura geçinemiyorsan ek iş yap diyen milletvekiline Sendika'dan tepki

28-03-2024 - SENDİKA

Özgür ARAS: Gıda fiyatlarındaki 46 aydır yaşanan artış en çok sabit gelirlileri etkiliyor

Özgür ARAS: Gıda fiyatlarındaki 46 aydır yaşanan artış en çok sabit gelirlileri etkiliyor

24-03-2024 - SENDİKA