“Eski oyuncaklarını ve peluş oyuncaklarını toplayıp satışa çıkardı. O gün tam 70 Dolar kazandı. Ertesi gün bisikletini almak için bir hipermarkete gittiğimizde, buzlu içecek makinesi gördü. Bisiklet yerine bunu almak istediğini ve kendi işini kurup para kazanmak istediğini söyledi.”
 
Emmett’ın ailesi, bu iş için ona tek bir şartla izin vereceğini söyledi: Buzlu içecekleri her Cumartesi günü en az bir saat boyunca satmak zorundaydı, aksi takdirde makineyi almayacaklardı.
 
“İlk gün 12, sonraki gün 17 ve daha sonraki gün 25 Dolar kazandı. Hala her seferinde yaklaşık 25 Dolar kazanıyor.” Ve böylece Emmett bir torba dolusu buz ve üç farklı tatla kendi işini kurmayı başardı. “Malzemelerini kendisi takip ediyor ve ne zaman yeni malzeme almasını gerektiğini o biliyor. Parasını gelecekte kullanacağı yeni tatlara ve buzlu içecek makinesinin yarısını bize geri ödemeye harcıyor. Bir de ‘vergi’ ödüyor.” Babasının dediğine göre Emmett parasını üniversite için biriktirmeyi planlıyor ve ödediği ‘verginin’ aslında zaten üniversite fonuna gittiğini de içten içe biliyor!
 
“Oğlumuzun ileride kendi tutkularının peşinden giden bir insan olmasını istiyoruz. Ondan tek beklentimiz topluma katkıda bulunan iyi bir insan olması. Buzlu içeceklerini satmaya bayılıyor, ama bize sürekli kütüphane öğretmeni ve karate öğretmeni olmak istediğini söylüyor. Çünkü okumayı çok seviyor ve karate derslerine gidiyor.
 
Tek istediği bir bisiklet olan 6 yaşındaki Emmett ile tanışın.

Oğullarına para ve sorumlulukla ilgili bir ders vermek isteyen ailesi, ona parayı kendisinin kazanması gerektiğini söyledi.

“Eski oyuncaklarını satışa çıkardı. O gün 70 Dolar kazandı. Bu para bisikletini almaya yetiyordu,” diyor Emmett’in babası.

“Ertesi gün bisiklet bakarken, bir buzlu içecek makinesi gördük. Bisiklet yerine bunu almak istediğini ve kendi işini kurup para kazanmak istediğini söyledi.”

Emmett’in ebeveynleri tek bir şartla kabul etti: Her Cumartesi günü en az bir saat boyunca satış yapmalıydı.

“İlk gün 12, sonraki gün 17 ve daha sonraki gün 25 Dolar kazandı. Hala her seferinde yaklaşık 25 Dolar kazanıyor.”

Emmett’in bugün 21 farklı tatta içeceği var. Kendi buzlu içeceklerini satmak için yerel etkinliklere davet ediliyor.

Kaynaklar:
egitimpedia.com
boredpanda.com