2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimleri için geri sayım başladı. 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimler için Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Sandık Kurulu Görevlisi alımları yapacak. Seçimlerde görev almak isteyen vatandaşlar sandık görevlisi olma şartlarınıve Sandık görevlisi ücretlerini araştırmaya başladılar. Peki, 2023 Seçimlerinde sanık görevlisi ücretleri ne kadar olacak? Sandık görevlisi nasıl olunur? Sandık görevlisi olma şartları neler? Detaylar haberimizde...

2023 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

Sandık kurulu üyelerinin ve sandık başkanına verilecek ücretler henüz açıklanmadı. Geçtimiz 20218 Seçimlerinde sandık görevlileri ücretleri 500 Türk Lirası idi. Edinilen bilgiye göre 2023 Seçimlerinde Sandık görevli ve Salon Başkanlarının ücretleri 900 - 1.000 TL arasında olması bekleniliyor.Konuyla ilgili açıklama kısa süre içerisde YSK tarafından yapılacak.

SANDIK GÖREVLİSİ NASIL OLUNUR?
Seçim gününde sandık kurulunda görevli olabilmek için ikametgah adresinize göre ilgili seçim kurulu başkanlığına başvuru yapmanız gerekmektedir.

SANDIK GÖREVLİSİ OLMA ŞARTLARI NELER?
Sandık görevlisi olma şartları için seçim kurullarının son dakika duyuruları takip edilmeli. Sandık görevlisi olma şartları şu şekilde:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olmamak
  • Adli sicil kaydı bulunmamak
  • 657 Sayılı devlet Memuru kanuna tabi olmak.( Memur, Öğretmen, Kamu görevlisi, Akademisyen vb.)
  • İdare amirleri, zabıta amir ve memurları, Askeri Ceza Kanunu'nun 3. maddesinde yazılı (sivil memurlar dâhil) askeri şahıslar, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ve adaylar sandık kurullarına seçilemezler.