İnsanlar; bilhassa Türkiye’de 90’lı yıllardan bu yana çeşitli sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla sosyalleşme ihtiyaçlarını gideriyorlar. 2007 yılının sonlarına doğru popüler hale gelen Facebook; ülkemizde ciddi bir sosyal medya devrimini başlattı. Facebook sayesinde ilkokul arkadaşlarını dahi bulanlar internette keyifli zaman geçirmenin tadını aldılar. Ancak, Facebook; yıllar içerisinde popülerliğini kaybetti. 2010’lu yıllarla beraber Instagram ve Twitter popüler olmaya başladı.

Sosyal medya; yalnızca durum güncellemesi paylaşmaktan ibaret değil! Bilhassa 2010’lu yılların ortasıyla beraber işletmeler adına önemli bir kazanç kapısı haline geldiğinden bahsetmek gerekir. Ürün ve hizmetlerini internette paylaşan markalar; hedef kitlelerine olabilecek en kısa sürede ulaşma şansını elde ettiler. Bu durum; sosyal medya reklam seçeneklerinin popülerliğinin artmasını sağladı.

Neden Sosyal Medya Reklamları Tercih Edilmeli?

Sosyal medya reklamcılığı; adından da anlaşılabileceği üzere sosyal medya uygulamaları yoluyla yapılan ürün ve hizmet tanıtımıdır. Bunun yanı sıra, ürün ve hizmet dışında bir kişinin, bir sitenin ya da bir işin tanıtımı da söz konusu olabilir. Sosyal medya reklam seçenekleri sayesinde daha çok kişiye erişmek mümkün hale geliyor. Bu noktada, markaların etkili bir sosyal medya reklam kampanyası oluşturmaları şarttır. Bunun için de bu kategoride uzman bir ajans ile çalışmaları tavsiye edilir. Söz konusu ajans; aynı zamanda reklamların takibini de yapar. Elde edilen verileri değerlendirilir. Herhangi bir olumsuz sonuç ile karşılaştığı takdirde strateji değişikliğine gider.