Tatile Gidecekler Dikkat: Ne Kadar Erken Bilet Alınmalı?

Araç kiralama hizmetinden yararlanarak tatile çıkmıyorsanız dikkat!

Tatile çıkmadan önce yapılacak en önemli işlerden biri de gidilecek yere alınacak bilet. Araç kiralama hizmetinden yararlanarak tatile çıkmıyorsanız özellikle yaz aylarında, tatil lokasyonlarına gitmeyi planlıyorsanız biletinizi önceden rezervasyon yaptırmalısınız. Farklı sebeplere bağlı olarak aniden çıkagelen seyahat ihtiyaçları için ekstra bir maliyet gerekebilir. Tatil planlaması yapmakta olan kişilerin özellikle erken rezervasyon konusunda dikkat etmesi gereken birtakım durumlar bulunuyor. Buna özen gösterilerek gidilecek tatil tarihi göz önünde bulundurularak bir erken bilet alma işlemi gerçekleştirilmelidir. Özellikle kısa sürede doluluk oranına ulaşmakta olan uçak bileti satın alırken de bu önemli bir unsur oluşturuyor. Tüm bunlara bağlı kalınarak özellikle seyahat tarihinden önce en az 2 ay ila 3 ay önce biletlerin alınıyor olması olabildiğinde faydalıdır. Hem maddi olarak hem de son günlerde koltuk bulamam durumlarıyla karşı karşıya gelmemek adına erken bilet alınması bir hayli önem taşımaktadır.

Tatilde Zamanlamanın Önemi

Seyahat tarihlerinde artan taleplerin etkisi ile fiyatların yükseliş gösteriyor olması da bir hayli fayda sağlıyor. Tasarruf etmek isteyen çok sayıda insan dünya üzerinde erken bilet almanın avantajlarını kullanıyor. Bu ulaşımın her alanında uygulanmakta olan bir durumdur. Otobüs bileti satın alırken de otel rezervasyonu yaparken de mutlaka erken hizmet alma işleminin indirimli avantajlarından faydalanmak aile bütçenize büyük katkı sağlar.

Havayolları üzerinden neredeyse 1 yıl öncesine varıncaya değin erken bilet satın alma ayrıcalıkları uygulanabiliyor. Bu sayede kişiler, tatile giderken en azından yol giderlerinden bir nebze de olsa avantaj sağlayabilirsiniz. Promosyonlu ve aniden oluşan uçak bileti ayrıcalıklarını yakından takip eden çok sayıda kişi bulunuyor. Aklında hep bir seyahat planı olan herhangi bir tarihte gerçeklemesi gerekmeyen her türlü durum için anlık oluşan promosyonlu bilet satışlarını değerlendirebilirsiniz. Erken bilet alımlarından çok daha avantajlı bir durum ortaya çıkabiliyor. Ancak burada önemli olan en büyük etken esnek seyahat tarihlerinizin olup olmadığıdır.  Dalgalı bir biçimde seyretmekte olan bilet fiyatlarını fraklı zamanlarda da alabilirsiniz.

Ne Kadar Erken O Kadar Ucuz Uçak Bileti Mi?

Erken bilet almak önemli ama çok erken satın alma durumları bazen daha sonra oluşabilecek yeni fırsatları da ortadan kaldırabilir. Bu sebeple ne kadar erken alınırsa diye bir durum bulunmuyor. Çok sayıda ulaşım firması kendine ha satış politikalarına göre inanılmaz tarihlerde inanılmaz fiyatları devreye alabiliyor. Sınırlı sayıdan oluşan özel koltukları denk getirerek herhangi bir zamanda kolayca ucuza bilet almakta gayet mümkün olabiliyor. Bunlara bağlı olarak 3 ay öncesinden alınmış olan bir bilet bir hafta sonrasındaki fiyatlara göre daha pahalı bir bedele sahip olabilir. Ülkemizde ulaşım biletlerinin uygun olduğu tarihlere göz baktığımızda mayıs ayı olduğundan bahsetmek isteriz.

Yapılan araştırmaya göre tatil tarihine son 27 hafta kala bilet satın almak en ideal zamanmış. Bu sayede %10 u bulan avantaj ile kişiler bütçelerinden tasarruf sağlayabilir. Farklı dünya ülkelerine sürekli olarak düzenlenen seferler sırasında boş kalan birkaç koltuğun en hızlı şekilde satılabilmesi için anlık indirim uygulaması çok fazla yaşanmaktadır.  Bunun farkında olan kullanıcılar çeşitli seyahatlerini bu şekilde aniden hayata geçiriliyor.