Dünya dilleri sıralamasında bir numarada yer alan İngilizce, Çince ve İspanyolcadan sonra anadil olarak konuşulan üçüncü dildir. Internet başta olmak üzere, ticaret, teknoloji, bilim, sanat ve edebiyat alanlarında neredeyse hâkim dil olan İngilizce, yurtiçi ve yurt dışı dil eğitimlerinde en sık tercih edilen İngilizce kursu konumundadır.

Bir dünya dili olma özelliğini geçmişten günümüze koruyan İngilizcenin bir diğer özelliği de pek çok ülkede anadilden sonra ikinci dil olarak eğitime dâhil edilmesidir. Yüzyılımızın evrensel dili olan İngilizceyi öğrenmek, eğitim ve akademik kariyerler için de ayrıcalıklı bir öneme sahip bulunuyor.

Bu noktada akla takılan ilk soru, her zaman “Nasıl İngilizce öğrenebilirim?” oluyor. Oysa doğru soru bu değil! Doğru soru, “Nasıl daha iyi ve kaliteli bir eğitim alabilir?” olmalıdır. Ancak bu soru size, doğru eğitim kurumu için rehberlik yapacak ve İngilizce eğitiminiz için iyi bir başlangıç yapmanızı sağlayacaktır.

 

Amacınıza uygun olarak öğrenin!

İngilizce eğitiminde başarılı bir temel oluşturmak ve hızla ilerlemek istiyorsanız, bunun için yapmanız gereken ilk adım, amacınızı belirlemektir. Böylece mesleki ya da akademik eğitim için en doğru programa başlangıç yapabilirsiniz.