İsveç’te lisans ve yüksek lisans eğitimi alarak kariyerinize iyi bir başlangıç yapabilirsiniz. İnovarif ülkelerden birisinde üniversite eğiminizi tamamlamak istiyorsanız İsveç’i tercih edebilirsiniz. İsveç üniversitelerinde eğitim alırken alanınızda uluslararası öğrencilerle birlikte kendinizi profesyonel hale getirebilirsiniz. İsveç’te lisans ve İsveç’te yüksek lisans eğitimini tamamladığınızda uluslarası geçerliliğe sahip bir diplomaya sahip olurken IKEA, Ericsson, H&M, Electrolux, TetraPak ve Scania gibi birçok uluslarası firmada staj ve iş imkanı bulabilirsiniz.

İsveç'te Üniversite Okumak

İsveç’teki üniversiteler, dünyadaki en iyi üniversiteler sıralamaları arasında yer alırken aynı zamanda İsveç yaşam kalitesi en yüksek 3. Ülke konumundadır. Uluslarası öğrencilerin oldukça yoğunlukta olduğu İsveç’te lisans ve yüksek lisans için başvuru yapabilirsiniz. İsveç eğitim danışmanlığı için Sweden Abroad ile iletişime geçerek ücretsiz faydalanabilirsiniz.

İsveç’te eğitim programlarının çoğunluğu İngilizce olarak verilmekte ve üniversiteler kayıt yaptıran öğrencilere ücretsiz İsveççe dil eğitimi imkânı sunulmaktadır. Ezbere dayalı olmayan ve öğrencilerin temel yetkinlikleri üzerine bir müfredata sahip İsveç üniversitelerinde staj ve mezuniyet sonrasında ilk işinizi bulma imkânı oldukça fazladır. Teknoloji ve bilim alanında ortaya çıkarılan icatların, kurulan girişim ve start-up’ın merkezi İsveç olarak geçmektedir.