Eğitim İş'in web sitesinden yayınladığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarına yönetici belirleme koşulları arasından yazılı sınav çıkarılmış, 2015 yılından itibaren de yalnızca sözlü sınavla yönetici ataması yapılmaya başlanmıştır.

Bu durum üzerine sendikamız harekete geçmiş, hem haksızlığa karşı duruş sergilemiş hem de kamuyu bilgilendirme görevini ifa etmiştir.

2016 yılında geçekleştirilen sözlü sınav sonuçlarının, yönetmelikteki açık hükme rağmen ilan edilmemesi üzerine Eğitim-İş harekete geçmiş, kapsamlı bir araştırma ile sözlü sınav sonuçlarını derlemiş, kamuoyuna ilan etmiştir.

Ancak, ortaya çıkarılan bu torpil listelerinde, siyasi kadrolaşmanın daha net görülebilmesi için, atanabilecek düzeyde yüksek puan verilen adayların hangi sendikaya üye oldukları da sendikamız tarafından açıklanmıştır.

Sendikamızın bu çalışması sayesinde neredeyse tamamı aynı sendikadan olan şube müdürleri ile ilçe milli eğitim müdürlerinden oluşan mülakat komisyonlarının, mülakatlardan yine neredeyse sadece aynı sendikadan isimleri geçirdiği ortaya çıkmıştır.

Adil bir düzende, bu ifşaatların ardından yargının hak yiyenlere karşı harekete geçmesi beklenirken, Aziz Nesin hikayelerini andıran bir biçimde davalık olan sendikamız olmuştur.

Bursa Şubemizin o dönem başkanı olan Özkan Rona hakkında üyelerinin kişisel verilerini yayınladığımız gerekçesiyle dava açılmıştır.

Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, yayınlanan bilgilerin kişisel veri kapsamında olmadığı ve zaten sendikaların yasa gereği belli aralıklarla üye listelerini açıklamakla yükümlü olduklarına dair savunmamız haklı bulunarak 2 Mart 2018’de beraatle sonlanmıştır.

Ancak bu beraat kararının ardından yeniden yargılama kararı verilmiştir.

Yeniden başlatılan bu "yargı" sürecinde kuşkusuz Özkan Rona'nın şahsı değil, hakkaniyeti savunma ve haksızlık karşısında durma iradesi yargılanmak istemektedir.

Bu, "kral çıplak" diyen çocuğun yargılandığı davadır! Bu yargılamada göreceklerdir ki: doğru söyleyenlerin buluştuğu her yer 10.köy olur!

Kamuoyunu 7 Temmuz Saat 13.40’da Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 26. Ceza Dairesi’nde görülecek bu davada sendikamıza destek vermeye, 10.köyün ne kadar kalabalık olduğunu göstermeye davet ediyoruz. Çünkü biliyoruz: "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!"

Açıklamanın tamamı...>>

EĞİTİM İŞ MERKEZ YÖNETİM KURULU