Çocukların gelişimine saymakla bitmeyen faydaları olan bu oyuncaklar, yetişkinler için de büyük bir eğlence sunuyor. Arkadaşlarınız ve ailenizle sosyalleşmenizi kolaylaştırmasının yanı sıra dijital dünyadan bir süre kopmanız için de çok faydalı oluyor. Gelin, LEGO oyuncakları hakkında merak edebileceğiniz bilgilere ayrıntılı olarak göz atalım.

Çocuk ve Yetişkin LEGO'lar: Hayal Ederek Oynayın

Yediden yetmişe herkese hitap eden LEGO'nun yolculuğu, marangoz atölyesinde başlayıp dev bir oyuncak markasına dönüşüyor. LEGO Grup, 1932 yılında Ole Kirk Kristiansen tarafından kuruluyor ve marka, ismini ''leg'' ve ''godt'' kelimelerinin kısaltılmasından alıyor. Bu sözcükler, Danimarka dilinde ''İyi oynayın.'' anlamına geliyor.

LEGO hem çocuklar hem yetişkinler için dijital dünyadan kopup beceri ve yaratıcılığı geliştirmek için çok güzel bir fırsat sunuyor. Üstelik birçok farklı çeşidi ile her yaş grubuna ve farklı zevklere hitap ediyor. Oynamaktan keyif alacağınız birçok ürün çeşidine idefix'in LEGO Oyuncakları kategorisinden ulaşabilirsiniz.

LEGO'nun Faydaları Neler?

LEGO oynamanın özellikle çocuklar için çok sayıda faydası var.

            Öncelikle doğru ya da yanlış yapılan her figür, hayal gücü ve yaratıcılığın gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Çocukların LEGO'lar üzerinden oyunlar kurması ve hikâyeler anlatması da hayal güçlerini geliştiriyor.
            LEGO'lar, çocukların gelişiminde çok önemli yeri olan ince motor becerileri ve mekânsal becerilerin gelişmesini destekliyor. El ve parmakları kullanarak küçük parçaları bir araya getirmek, çocukların el becerilerinin gelişmesine fayda sağlıyor.
            Defalarca kez farklı parçaları bir araya getirmeye çalışmak ise çocukların deneme, sabretme ve azmetme süreçlerine katkı sağlıyor. Çocuklar, LEGO'yu tamamladıktan sonra başarı ve öz güven hissini de tadıyor.
            LEGO yapmak için verilen kılavuzdaki talimatları uygulamak, çocukların okuryazarlık ve dil gelişimini de önemli ölçüde geliştiriyor.
            Yetişkinler LEGO oyuncakları ile oynayarak eğlenceli şekilde vakit geçirebiliyor.
            LEGO'lar, grup hâlinde de oynanabiliyor. Böylece sosyalleşmek için ortam hazırlıyor.