Buca’da promosyon güncellenmesi için ortak hareket eden ve Halk Bankası önünde toplanan eğitim sendikaları, taleplerine olumsuz karşılık verildiği taktirde başta kredi kartlarını, fatura talimatlarını iptal etme, ücretlerin hesaplara yattığı gibi paranın tamamını başka bankalardaki hesaplara aktarma ve en sonunda hesapları kapatmayla sonuçlanacak eylemlilik sürecini en yakın zamanda başlatacaklarını duyurdular.

Basın açıklaması şöyle:

"Banka Sözleşmesi Yenilensin!

Bugün burada güç birliği yaparak eğitim çalışanlarının kazanımlarını artırmak adına ilçemizde örgütlü, Anadolu Eğitim Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim Gücü Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Teç-Sen - ve Türk Eğitim-Sen sendikaları olarak yüksek enflasyon karşısında pula dönen Promosyon hakkımız için toplanmış bulunmaktayız.

Yıl başından bu yana Türk lirasında yaşanan aşırı değer kaybı ve yüksek enflasyon nedeniyle, daha önce imzalanan ve halen yürürlükte olan banka promosyon sözleşmeleri nedeniyle kamu çalışanları ciddi anlamda ekonomik zararla karşı karşıyadır. Enflasyonun yüzde 20’nin altında olduğu ve çalışanların bu enflasyona göre maaş ve ücret zammı aldığı dönemde imzalanan sözleşmeler, resmi enflasyonun yüzde 80’leri aştığı ve çalışanların maaşlarının enflasyon farkı nedeniyle arttığı dönemde bütün anlamını yitirmiştir. Devletin resmi kurum ve kuruluşları tarafından dahi öngörülememiş olan bu yüksek enflasyon koşullarının yarattığı mağduriyet protokolün iptali ve yenilenmesi için başlı başına bir gerekçedir

Buca Halk Bankası ile 4527 Eğitim çalışanlarını kapsayan; 3 yıllık (15/04/2021_14/04/2024) 3760 TL karşılığıyla imzalanan banka promosyon sözleşmesinden bugüne, geçen süre içerisinde Kamu çalışanları, yaşanan enflasyon ve yüksek döviz kurları karşısında alım gücünü iyice yitirmiştir.

Resmi verilere göre yıllık tüketici fiyat enflasyonunun (TÜFE) %79,60 ve üretici fiyat enflasyonunun (ÜFE) %144,61 olarak açıklandığı bir ortamda eğitim çalışanlarının maaş, ek ders ve diğer ödemelerdeki artışlar dikkate alınarak bankalar ile yapılan promosyon sözleşmeleri yeniden değerlendirilmelidir.

 Yukarıda belirttiğimiz tüm gerekçe ve veriler ışığında, Halk Bankası ile devam etmekte olan maaş promosyon anlaşmasının iptal edilerek güncel veriler ışığında ivedilikle yenilenmesini, yaşanan mağduriyetin giderilmesini talep etmekteyiz. Halk Bankası'nın, Eğitim Çalışanlarının beklentisini karşılayacak adımları bir an önce atmasını istiyoruz.

Buca’da örgütlü eğitim sendikaları olarak; taleplerimize olumsuz karşılık verildiği taktirde başta kredi kartlarımızı, fatura talimatlarımızı iptal etme, ücretlerimizin hesaplarımıza yattığı gibi paramızın tamamını başka bankalardaki hesaplarımıza aktarma ve en sonunda hesaplarımızı kapatmayla sonuçlanacak eylemlilik sürecini en yakın zamanda başlatacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

BUCA EĞİTİM SENDİKALARI"