Bölgesel saç ekimi operasyonları, genellikle stres ya da farklı sağlık sebeplerinden dolayı ortaya çıkan bölgesel saç kayıplarının giderilmesi için belirlenen bölgelere saç ekimi yapılması işlemidir. Genellikle 500 ila 2000 greft arasında saç kökü, dönor bölgeden alınır ve saç dökülmesinin yaşandığı bölgeye nakledilir. Bu noktada FUE yöntemi ile yapılan saç ekimi işlemleri kullanılabilir. Bu işlemler normal operasyonlarda olduğu gibi yalnızca kalıcı dökülmelerin olduğu kesimlerde de uygulanabilir.

Bölgesel Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi operasyonlarında FUE tekniği kullanılır. FUE tekniği, son zamanlarda gelişim gösteren ve işlem sonrasında kişilerde iz bırakma problemi yaşanmasına engel olan bir işlemdir. Bu teknikte, milimetrelik minik punchlarla güçlü saç bölgelerinin bulunduğu kısımlardan elde edilen greftler dökülmenin yaşandığı alana nakil edilir.

Bölgesel saç ekimi operasyonları, kliniklerde alanında eğitimli uzmanlar tarafından yapılan bir operasyondur. Bölgesel saç ekimi işlemleri ile operasyon uygulamasında yapılan normal saç ekimi uygulamaları arasında bir fark bulunmaz. Aralarındaki tek fark, saç ekimi işleminin uygulanacağı alanın daha ufak olması, operasyonun daha kısa sürmesini sağlayacaktır. Bölgesel saç ekimi işlemlerinde, dönor bölgelerden saç kökleri alınır ve kelliğin yaşandığı bölgeye ekilir.

Lokal Saç Ekimi

Lokal saç ekimi operasyonu, bölgesel saç ekimi ile aynı doğrultuda yapılan bir tedavi yöntemidir. Lokal saç ekimi işlemleri belirli bölgelerde saç dökülmesi yaşayan ve bu saç dökülmeleri sebebiyle kellik problemi yaşayan kişilerin özellikle tercih ettiği bir operasyon türüdür.