Değerli Eğitim ve Bilim İşgörenleri 

Bilindiği gibi 18.10.2023 tarihinde Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından üniversite personelinin maaş ve ücretlerinin ödeneceği bankanın belirlenmesi için 2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesine aykırı bir şekilde hukuksuzca bir ihale süreci yürütülmüş ve eğitim bilim emekçileri hazırlanmış olan yanlış şartnameden dolayı hak kaybına uğratılmıştır. 

Bilim yuvası olması gereken üniversitelerin bu hukuk tanımazlığı kabul edilir değildir. Daha önce yaptığımız görüşme ve yazışmalarda sendikamızı temsilen temsilcilik Başkanımızın da gözlemci sıfatı ile ihale sürecine katılması talep edilmiş ancak rektörlüğümüzce uygun görülmemiştir. Gelinen son nokta da ilgili genelgenin; 

2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesinde “Genelge çerçevesinde yapılacak uygulamalar kurum personelinin rahatlıkla bilgi edinebileceği şekilde ilan panoları ve internet siteleri yoluyla ilan edilecek, aleniyet ilkesine titizlikle riayet edilecektir.” Hükmü bulunmasına rağmen personele dahi şartname ile ilgili herhangi bir bilgilendirme yapılmamıştır. Buradan da anlaşılmaktadır ki Rektörlük hukuksuz bir ihale süreci yürütmüştür. 

İhale bir oldu bittiye getirilmeye çalışılmış ve çalışanlar mağdur edilmiştir. Bu durum Kocaeli Üniversite Personeli arasında huzursuzluğa sebep olmaktadır. 

Ülkede yaşanan olumsuz ekonomik koşulların emekçilerden çıkarılmak istenmesi doğru bir yaklaşım olmayacaktır.   

Eğitim İş olarak çağrımızdır ivedilikle yapılmış olan bu hukuksuz ihalenin iptal edilerek süreç ve içerik ile ilgili olarak tüm personelin bilgilendirildiği, tüm bankaların katılmasına olanak sağlayan şartname revizyonunun sağlanması ve komisyon üyeleri dışında üniversite de örgütlü bulunan tüm sendikaların temsilcilerinin de ihale sürecinde gözlemci sıfatıyla yeni bir ihale süreci başlatmalıdır. 


Gülcan YILMAZ-Üniversite Temsilcilik Başkanı
Sabri MUTLU- Şube Başkanı