Yer değiştirme başvurularında görev yapılan ilde 31 Aralık tarihi itibarıyla üç yıllık çalışma süresi aranacak. Ancak; İstanbul, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkâri, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa ve Van illeri dışında görev yapan öğretmenlerin bu illere yer değiştirme başvurularında üç yıl süre şartı aranmayacak.Bu kapsamda yapılan başvurularda  atama işlemi, üç yıllık süre şartını taşıyan öğretmenlerin atama işlemleri sonuçlandırıldıktan sonra atama yapılmayan eğitim kurumları dikkate alınarak tercihler doğrultusunda hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacak. 

Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek, eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı iller arası yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenler için tercih edilebilecek okulları excel dosyası olarak yayımladı.

Excel dosyası olarak açıklanan listeyi aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

2022 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin

Başvuru yapmak için tıklayınız Kontenjanlar için tıklayınız Duyuruya ulaşmak için tıklayınız.

Başvuru ve Atama

Takvimi İşlem Basamağı

Tarih

Başvurular

25 Temmuz -

29 Temmuz (saat 16:00) 2022

Atamalar

01 Ağustos 2022

İlişik Kesme

02 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla

 

2022 Yılı Öğretmenlerin İl Dışı Atamaları 10 Soruya 10 Cevap