Yeliz Toy, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü'nü 1 Mayıs’a Davet Etti. İşte Sebebi...

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğünün 2024-2028 Stratejik Planı'nda ''Çocuk İşçilik'' hedeflendiğini belirten Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu’nu Çocuk İşçilerle Birlikte 1 Mayıs’a Davet Etti.

SENDİKA - 29-04-2024 20:43

İşte Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy'un açıklaması:

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu’nu 1 Mayıs’a Davet Ediyoruz!

2024-2028 Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Stratejik Planı’nda, Mesleki Eğitim Merkezi Programı’na kayıt olan 9. sınıf öğrenci sayısı 5123 olarak açıklanmıştır. Telafi programındaki öğrenciler hariç ve yalnızca 9. sınıflardaki öğrenci sayısını açıklayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2028 MESEM öğrenci sayısı hedefini de 9. sınıflarda 7 bin olarak belirlemiştir.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, MESEM’de kayıtlı toplam öğrenci sayısını ise açıklamamıştır. Öğrencilerin yaşadıkları iş kazaları da kamuoyundan gizlenmiştir.

Devlet eliyle yasal çocuk işçiliği olan MESEM projesi kapsamında 336 çocuk resmi rakamlara göre iş kazası geçirirken onlarca öğrenci de yaşamını yitirmiştir.

Çocuk haklarına ve Anayasa’ya aykırı bu uygulama ile kayıtlara geçmeyen binlerce iş kazası, istismar ve travmatik yaşam da kamuoyuna yansımamaktadır.

Sadece 15 yaşında 5123 öğrencinin sanayide, işletmelerde çırak olarak çalıştırılmasından sorumlu Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu on binlerce çırak-işçi öğrenciyle 1 Mayıs’a katılmalıdır.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü temsilen Ahmet Alireisoğlu, çocuk işçileriyle birlikte 1 Mayıs İşçi Bayramı’na katılmalıdır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na katılmasından çok daha anlamlı olacaktır.

Kentimizde mutlu çocuklar ve gençler hızla azalmakta, çocuk işçiler artmaktadır. Çocukların korunup geliştirilmesinden sorumlu olan Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çocuk işçi sayısını arttırmayı hedeflediği gerçeği ortadayken çocuklarımızı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne karşı korumak hepimizin toplumsal sorumluluğudur.

Yeliz TOY
Şube Başkanı

Günün Diğer Haberleri