Yabancı uyruklu lise öğrencisinin kurşun yağdırdığı müdür hayatını kaybetti

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde 17 yaşındaki Irak uyruklu lise öğrencisi Y.K. kendisini okuldan attığını öne sürdüğü okul müdürüne silahla defalarca ateş etti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürü İbrahim OKTUGAN yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanan Y.K. öldürdükten sonra da sosyal medyada içinde ''kafasına sıktım'' sözü geçen şarkı paylaştığı ortaya çıktı.

GÜNDEM - 07-05-2024 19:50

Irak uyrukulu lise öğrencisi 17 yaşındaki Y.K., disiplin suçları sonucu okuldan atıldı. 5 ay sonra okula gelen Y.K., Okul müdürü Oktugan'ın odasına girerek silahla 3 el ateş ettikten sonra kaçtı.

Müdür odasından gelen Silah sesleri üzerine odaya giden öğretmenler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Okula gelen gelen sağlık ekipleri okul müdürünü ağır yaralı şekilde hastaneye kaldırdı.

Emniyet güçleri tarafından Iraklı öğrenci Y.K. kısa süre sonra yakaladı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürü İbrahim OKTUGAN yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

 

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili bir açıklama yayımladı:

Açıklamada, "Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, saat 10.30 sıralarında Eyüpsultan ilçesi Alibeyköy Mahallesinde faaliyet gösteren bir lisede, silahlı kavga çıktığının belirlenmesi üzerine ivedi bir şekilde olay yerine intikal edilmiştir. Olay yerinde okul müdürü olduğu belirlenen İ.O. isimli şahsın vücudunun çeşitli yerlerinden silah ile yaralandığı görülmüş, sağlık görevlileri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan şahsın hayati tehlikesinin olduğu anlaşılmış, olay yerinde 2 adet boş kovan ele geçirilmiştir. Yürütülen saha çalışmalarında, 2024 yılı Ocak ayı içerisinde disiplinsiz davranışları nedeniyle okul idaresi tarafından okuldan atıldığı anlaşılan yaşı küçük Y.K. isimli şahsın, bu gerekçe ile okul müdürü İ.O. isimli şahsı silah ile yaraladığı belirlenmiştir. Çalışmalar kapsamında Y.K. isimli şahıs aynı gün görevlilerce yakalanmış, şahsa yönelik yapılan sorgulamada, “Taksirle Yaralama” ve “6136 SKM” suçlarından kaydı olduğu belirlenmiş, ayrıca “Kayıp Şahıs” kaydının olduğu da tespit edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haber: Şiddete karşı, öğretmenler okula siyah giyerek ve kokart takarak gidecekler
Günün Diğer Haberleri