Temmuz zammına 2 ay kaldı: İşte emekli ve memur için konuşulan zam oranı...

TÜİK'in nisan ayı enflasyon oranlarını aylık bazda yüzde 3,18, yıllık bazda yüzde 69,80 olarak açıklamasının ardından gözler memur ve emekli zammına çevrildi. Memurlar ve emekliler için konuşulan maaş ve aylıklar neler?

ÖĞRETMEN - 05-05-2024 12:47

EMEKLİ VE MEMUR İÇİN KONUŞULAN ZAM ORANI:

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, Milliyet'e şu açıklamaları yaptı

Memur emeklilerinin lehine bir artışla maaş zamlarının yüzde 25’e tamamlanacağını düşünüyorum.

Burada ekstra bir refah payı artışı da olacaktır. Ben 5 puanlık bir artışla birlikte hem memur emeklilerine hem de SSK ile Bağkur emeklilerine bir artış yapılacağını düşünüyorum.
 

Memurlara ise ekstra bir refah payı artışı olacağını düşünmüyorum. Çünkü 14-28 Mayıs seçimleri öncesi verilen bir söz vardı, bu tutuldu. Seyyanen zam artı oransal artış yapıldı. En düşük memur maaşı önce 22 bin TL seviyelerine geldi, son zamlarla birlikte bu 33 bin TL seviyesine yükseldi.


En düşük emekli maaşı şu anda 10 bin TL seviyesinde. Asgari ücret 17 bin 2 TL seviyesinde. Asgari ücretle en düşük emekli maaşı arasında makas açıldı. Ara dönemde asgari ücretliye tekrar zam yapılmayacağı göz önünde bulundurulunca en düşük emekli maaşı artacaktır. Böylelikle en düşük emekli maaşı ile asgari ücret arasında makas kapatılacaktır.

 

Ara dönemde 17 bin 2 TL olarak asgari ücret kalırsa ve en düşük emekli maaşı 15 bin TL seviyesine gelirse bu makas kapanmış olur. O yüzden ben en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesinden 15 bin TL seviyesine çıkarılması gerektiğini düşünüyorum.

(Kaynak: Milliyet) 

Günün Diğer Haberleri