Sağlık Bakanı: Bir vatandaşımızın Corona virüsü testi pozitif çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki ilk Corona virüsü vakasını duyurdu. Koca, ilk vakanın erkek bir hasta olduğunu belirtti

SAĞLIK - 11-03-2020 01:16

Dünyayı kasıp kavuran Corona virüsünün Türkiye’de ilk kez görüldüğü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından doğrulandı.

Bakan Koca’nın canlı yayında basın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

* Süreçte büyük bir başarı gösterdik. Komşular gerekli tedbirleri almadılar.  Dünya ile ilişkimizi kesseydik şu an karşınızda olmazdım.

* Size üzücü haberi bildirmek istiyorum. Bir vatandaşımızın Corona virüsü testi pozitif çıktı. Corona virüsü hastamız erkek. Genel durumu iyi. Akrabaları gözetim altına alındı. Hastamızın Avrupa geçmişi var.

* Yayılmayı önleyici tedbirler alınmıştır. Yurt dışına zorunlu olmadıkça çıkmayalım. Yurt dışından gelen vatandaşlarımız 14 gün kuralına uymalıdır.

* Bir veya birkaç vaka salgın olarak görülmemelidir. Karantinaya alınmış bir hasta tüm toplumu tehdit edemez. Yapmamız gereken hayatımızı tedbirler doğrultusunda düzene sokmaktır.

* Ben şeffaf bir şekilde bugüne kadar bu süreci götürmeye çalıştım bugün bu saatte açıkladım, yarın sabah da açıklayabilirdim.

Günün Diğer Haberleri