Öğretmenler 1 dereceden nasıl yararlanacak? İşte resmi yazı

Kariyer basamakları sınavında başarılı olup sertifika almaya hak kazanan öğretmenler 1 dereceden yararlanmak için ne yapacak? Haberimizde...

ÖĞRETMEN - 22-12-2022 19:32

Kariyer basamakları sınavında başarılı olup sertifika almaya hak kazanan öğretmenler 1 dereceden yararlanmak için e-Devlet üzerinden görüntüledikleri sertifikalarının yazıcıdan çıktısını alarak okul yönetimine teslim etmeleri gerekiyor. Yazıya göre dilekçe zorunlu değil. Okul idaresi liste/tablo halinde ilçe milli eğitim müdürlüğüne gönderecek.

Not: 1'in 4'üne gelmiş öğretmenlerin ilerleyebileceği kademe ve derece bulunmadığı için son kademe ve dereceye gelmemiş öğretmenler yararlanacak.

e-DEVLET'TEN SERTİFİKA OLUŞTURULACAK

Buraya tıklayarak Uzman öğretmenlik / başöğretmenlik barkodlu sertifikanızı sorgulayabilirsiniz.

Aynı gün içerisinde en fazla 1 adet belge oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz belgenin istediğiniz kadar dökümünü alıp, aynı özellikleri haiz kurumlar için kullanabilirsiniz. Bir sonraki aşamada görüntülenecek olan "Kayıtlı Belgelerim" düğmesini kullanarak daha önce oluşturduğunuz belgelere erişebilirsiniz. Oluşturacağınız sonuç belgesi, belge üzerindeki "Barkod Numarası" ve "T.C. Kimlik Numarası" paylaştığınız kurum, kuruluş veya kişiler tarafından "Uzman Öğretmenlik / Başöğretmenlik Sertifikası Doğrulama" hizmeti ile görüntülenebilecektir. Bu hizmet ile sorgulayacağınız bilgilerinizde yanlışlık olması halinde Milli Eğitim Bakanlığına başvurunuz.

 

İŞTE İLGİLİ YAZI:

Guncelegitim.com

Günün Diğer Haberleri