Mazeret durumu atamalarında, kimler hangi mazerete göre tayin isteyebilecek?

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan öğretmenlerden Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde sayılan aile birliği, sağlık, can güvenliği, engellilik durumu ve diğer nedenlerden birine bağlı olarak mazereti bulunanların il içi ve iller arası yer değiştirme duyurusu yayımlandı.

ATAMA - 29-07-2023 21:25

MEB'de görev yapan kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı il içi ve iller arası yer değişikliği başvuruları 7 - 14 Ağustos tarihleri arasında alınacak, atamalar ise 23 Ağustos'ta yapılacak

 

Başvurular iki aşamalı olacak:

1. Aşamada 7 - 14 Ağustos 2023 tarihleri arasında belgeleri ile birlikte mazeretlerini bildirecek 2. Aşamada 17 - 21 Ağustos 2023 tarihleri arasında tercih başvurusunda bulunabilecek (onaylananlar) Atamalar ise 23 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Görevden ayrılma işlemleri de 24 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla yapılacak

 

Bunlara dikkat!

Ön başvuru yapmayan tercih başvurusu yapamayacak. İl içi veya il dışı yapılabilir. Mazeret tercihine açılan ilde eğitim kurumlarının tamamı tercih edilebilecektir. Atamalar hizmet puan üstünlüğüne göre yapılacak. Başvuru iptali, başvuru süresi içinde yapılabilecek.

 

Mazeret durumu atamalarında, kimler hangi mazerete göre tayin isteyebilecek?

Aile birliği:

Eş durumunda Eş'in görev yeri belgesi gerekiyor Göreve başlamamışsa atama kararı mazeret ilk başvurusu için yeterli/geçerli (son sözleşmeli atamalarda atananlar içinde bu geçerli) Eş memur değilse, son iki yıl içinde en az 360 gün prim ödemiş ve çalışıyor olmalıdır. Ulusal bir firmada çalışıyorsa çalışılan yerde iş faaliyet belge gerekli Eşi askerde olanlar, eş in kamu da çalıştığı yere tayin isteyebilir.

 

Sağlık mazereti:

Kendi, eş, çocuk, anne, baba için istenebiliyor. Öğretmenin görev yaptığı yerde tedavisi yapılamıyor olduğuna dair il /ilçe sağlık kurul raporu gerekiyor. Raporda; başkasının yardımı olmadan hayatını sürdüremez ibaresi olmalıdır.

 

Can Güvenliği:

Kendi, eş, çocuğun bulunduğu yerde can güvenliği tehlikesi olduğuna dair adli ve mülkü idareden alınan belge. Kadına şiddet konusunda işyeri değişikli yönünde alınmış adli karar/belge olmalı.

 

Engellilik Mazereti:

Kendisinin en az yüzde 40 engelli Eş, anne, baba, çocuk ise, ağır engelli raporu olmalı. Hepsi için sağlık kurulu raporu Engelli çocuğu için "özel eğitim gereksinim" raporu olursa o raporun verildiği yere istenebiliyor.

 

Diğer sebepler:

30 Eylül 2023 tarih.3 yıl dolmamış ise tayin isteyemiyor. (Sağlık ve can güvenliği mazereti olabilir) Proje ve bilsem okulları hariç her boş okul istenebilecek. Sağlık, can güvenlik, engellilik mazeretinde öğretmen eşlerde tayin isteyebilecek. Adli, idari yeri değiştirilenler 3 yıl geçmeden aynı il/ilçe/okula geri tayin isteyemeyecek. 2023 yılı içinde il ilçe tayini yapanlar. Mazereti tayin sonrası oluşmamışsa tayin mazeret tayini isteyemez. Eş ve çocuğu ölenler bir yıl içinde tayin isteyebilir. Eşi emekli olanlar bir yıl içinde eşin ikamet ettiği yere isteyebilir. Terör şehidi ve malul çalışanın kendi, eşi, çocuğu tayin isteyebilir

Guncelegitim.com

Günün Diğer Haberleri