Latif Selvi: Kimse öğretmenlerin motivasyonunu bozmasın çünkü yoğun bir şekilde sınava hazırlanıyorlar

Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, katıldığı canlı yayında, ''Kanun değişikliği olmazsa, kimse öğretmenlerin motivasyonunu bozmasın. Çünkü şu an öğretmenler yoğun bir şekilde sınava hazırlanıyorlar aynı zamanda...'' ifadelerini kullandı.

SENDİKA - 27-08-2022 14:28

Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Latif Selvi Haberturk kanalında Gün Ortası programına katıldı. Serap BELET'in kariyer basamakları sınavı ile ilgili sorularını yanıtladı.

Selvi’nin açıklamalarından not alabildiklerimiz şunlar:

*Şubat ayında çıkan yasa ile Öğretmenlikten sonra öğretmen uzman öğretmen ve Başöğretmen olarak tanımladı. Sınav şartı ile yüzde 70 sınav barajı getirildiğini söyledi

*Merkezi sınavlarda ve KPSS sınavlarında herhangi bir doküman verilmezken ve Bu sınav için yeni düzenlemeleri içerdiği için MEB derslerle ilgili doküman ve video çekimlerini yayınladı.

*Sınav zorunluluğu yok öğretmenseniz böyle bir zorunluluk yok ama kariyer basamaklarını çıkmak istiyorsanız uzman öğretmen olmak istiyorsanız başöğretmen olmak istiyorsanız programına girmek zorundasınız.

* 614 bin kişi sınava müracaat etti. Burun neredeyse yüzde 94 seviyesinde uzman, yüzde 95 seviyesinde de başöğretmene müracaat oldu.

*Kanun değişikiliği olursa bizimde talebimiz hizmet yılı çerçevesinde uygulama yapılması.

*Kanun değişikliği olmazsa, kimse öğretmenlerin motivasyonunu bozmasın. Çünkü şu an öğretmenler yoğun bir şekilde sınava hazırlanıyorlar aynı zamanda...

Günün Diğer Haberleri