Ek göstergede en çok sorulan sorular ve cevapları

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 100 günlük eylem planında 3600 ek göstergeye yer verilmezken, kamu çalışanlarından konuyla ilgili çok sayıda soru geliyor. Kamu çalışanları, şu soruları merak ediyor: Ek gösterge statüye göre mi, eğitim durumuna göre mi verilecek? Lise mezunu öğretmen ve hemşire 3600 ek gösterge alabilecek mi? Lise ve ortaokul mezunu idareciler de 3600 ek gösterge kapsamına girecek mi? İşte cevaplar

ÖĞRETMEN - 13-08-2018 22:21

Öğretmen, polis, hemşire, idareci ve din görevlilerine 3600 ek gösterge, AK Parti'nin seçim vaatleri arasında yer aldı. Öğretmenler başta olmak üzere emekliliği gelen ve kapsama giren kamu çalışanları, bununla ilgili yasal düzenlemenin Meclis tatile girmeden çıkartılmasını bekledi ama olmadı. Kamu çalışanları şimdi Meclis'in açılacağı ekim ayını bekliyor.
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokratları, 3600 ek göstergenin detayları üzerinde çalışıyor. Düzenlemenin çok geniş bir kesimi ilgilendirmesi ve ek gösterge kapsamına alınmayan kesimlerden de talepler gelmesi nedeniyle çalışmaların biraz daha sürmesi bekleniyor.
 
 

Günün Diğer Haberleri