Eğitim Haberleri: 23 İl için süre şartı aranmadan tayin hakkı geliyor!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan sosyal medya hesabından öğretmen tayinleriyle ilgili önemli bir bilgi paylaştı. Milli Eğitim Bakanlığındaki üst düzey bürokratlarla görüştüğünü ifade eden Geylan geçtiğimiz yıllarda yapıldığı gibi 23 ile süre şartı aranmadan tayin hakkının bu yıl da verilebileceğini söyledi.

ATAMA - 26-04-2020 17:20

Daha önce gerçekleştirilen bu öğretmen tayin sürecinde; Başvuruda bulunan öğretmenlerin atamaları, atanmak istedikleri ilde alanları itibarıyla öğretmen ihtiyacı ve norm kadro dikkate alınarak yapılmıştı. Atama yapılan iller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa, Tunceli ve Van olmuştu.

Talip Geylan twitter hesabından bu bilgiyi şu cümlelerle paylaştı;

''Zorunlu hizmetini tamamlayarak Batı illerine gelen öğretmenler, geçen yıldaki gibi, süre şartı aranmaksızın Doğudaki #23iletayin hakkı istiyorlar. Bununla ilgili bugün görüştüğüm @tcmeb üst düzey bürokratları talebe olumlu baktıklarını ve gereğini yapacaklarını ifade etmişlerdir.''

Günün Diğer Haberleri