Eğitim Bir Sen'den 14 Öğretmenin Okulundan Alınmasına Tepki

Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesinde 14 öğretmenin okuldaki görevinden alınıp İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrine verilmesine Eğitim Bir Sen tepki gösterdi.

SENDİKA - 09-07-2019 09:57

İşte Eğitim-Bir-Sen Muğla Şubesi Basın Açıklaması:

Sendika olarak bu yönüyle hassasiyetinin farkında olduğumuz bu okulumuzda yaşanan sorunları çözüm mercilerine defalarca anlattık ama sorunun çözümü noktasında ilerleme kaydedemedik. Sorun sürekli ötelenerek örtülmeye çalışıldı. Çözümsüz hale gelince de fatura okuldaki 14 öğretmene çıkartıldı ve bu 14 öğretmen İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrine alındı. 33 öğretmeni bulunan bir okuldan 14 öğretmenin eşi benzeri olmayan bir yöntemle uzaklaştırılması izaha muhtaçtır. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da mağdur edilen 14 öğretmenimizin yanındayız ve haklarının savunucusuyuz.

EĞİTİM ÇALIŞANLARI SAHİPSİZ DEĞİLDİR
 
Amacımız kişileri ve kurumları itibarsızlaştırmak değil, aksine kurumların itibarını zedeleyecek davranışlara engel olmaktır. Eğitim çalışanlarının sahipsiz olmadığının altını çiziyoruz. Biz Eğitim-Bir-Sen olarak, haklı olanların mağdur edildiği bu kararı protesto ediyoruz. Muğla Valiliğinden, Milli Eğitim Bakanlığından, Cumhurbaşkanlığından ve yargıdan böyle bir karara karşı devlet reflekslerini çalıştırmalarını bekliyoruz. Eğitim çalışanlarının sahipsiz olmadığını ifade ederek bu sorumsuzluğun her aşamasında görev icra edenlerden hesap soracağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

 

Günün Diğer Haberleri