Araçta sigara içenlere cezai işlem uygulanmaya başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Şu anki uygulamaya göre özel araçların sürücü koltuğunda oturanlar için sigara yasağı var ancak, Özel araçlarda da sigara tümüyle yasaklanmalı" demesinin ardından araçta sigara içen sürücülere cezai işlem uygulanmaya başladı.

GÜNDEM - 25-09-2019 16:48

ARAÇTA SİGARA DENETİMLERİ BAŞLADI

İZMİR Trafik Şube ve Asayiş Şube tarafından ortaklaşa yapılan denetimlerle, araçta sigara içen sürücülere ceza uygulanmaya başladı. Her ne kadar trafik kanununda olmasada, daha önceki dönem torba yasa ile değişen kabahatler kanuna göre, araçta sigara içen sürücülere cezai işlem uygulanıyor..

Pek çok ilde araçta sigara içene 153 lira ceza kesildi.

Kapalı alanlarda sigara içilmemesine yönelik yasak, otomobilleri de kapsadı. Yasağa uymayan pek çok sürücüye ceza kesildi.
Aralarında Bursa, Manisa, Tokat ve Aksaray’ın da bulunduğu birçok ilde polis ekipleri “dumansız araçlar” uygulaması yaptı.

 

İlgili haber:


Sigaraya Yeni Yasak Geliyor!
Günün Diğer Haberleri