e-Bordro    Gazete    Hava?    Künye  
Anasayfa | Güncel | Atama | Özlük | SBS | YGS-LYS | KPSS | Okul | MEB | Öğretmen | Sendika | Arama | Galeri | Video | Anket | Facebook | Twitter

Bin eğitim müfettişi dilekçe verdi

Okunma  Yazar : Doğan CEYLAN
Yorumlar  Yorum Sayısı : 1
Okunma  Okunma : 2076
Tarih  Tarih : 26 Nisan 2011, 12:52

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bin eğitim müfettişi dilekçe verdi

 
Eğitim müfettişleri, Milli Eğitim Bakanlığına yazdıkları resmi yazılarda son on yıl içinde maaşlarında diğer kamu görevlilerine göre erime olduğunu dile getirdiler. Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarından bazılarının 2000-2010 yıllarındaki maaş artış oranlarını aşağıdaki şekilde olduğunu belirterek uğradıkları haksızlığı gösterdiler.
 
Unvanı                       2000-2010 yıllarındaki toplam artış oranı (%)
Hizmetli                       886
Memur                         835
Şef                              611
Öğretmen                   711
Okul müdürü               723
Şube müdürü              545
İlçe ME Müdürü           545
Eğitim Müfettişi           528

 
Eğitim müfettişleri, durumlarının düzeltilmesi için çıkarılan 5984 sayılı yasayla sadece adlarının ve hizmet sınıflarının değiştiğini, zam ve tazminatlarında iyileştirme yapılmadığından maaşlarında hiçbir artışın olmadığını, halen teftiş ettikleri personelden 200 ile 700 Tl arasında az maaş almaya devam ettiklerini, bu durumun Anayasa’ya aykırı olduğunu ifade ederek Bakanlıktan aşağıdaki şekilde talepte bulundular.


       “1.  Anayasamızın 55. maddesine göre “Devlet, çalışanların yaptıkları işe uygun adaletli bir ücret elde etmeleri … için gerekli tedbirleri alır.” Eğitim Müfettişi olmak için öğretmen olduktan sonra 4 yıl daha üniversite eğitimi aldığım, müfettiş yardımcılığı sınavı kazanarak mesleğe atandığım, ikinci kez doğu hizmetine gönderildiğim, zorunlu olarak 5 bölgede çalıştırıldığım, görev alanımızın genişliği ve iş güçlüğü dikkate alınarak Anayasanın gereği olarak  yaptığım işe uygun ücret verilmesi,

         2. Anayasamızın eşitlik ilkesi gereğince, kadromun yer aldığı 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun Eki (I) sayılı cetvelin “I-Genel İdare Hizmetleri Sınıfı” bölümünün (g) bendine yer alan müfettişlere ödenen tazminatların tarafıma da ödenmesi; özel hizmet ve  denetim tazminatları ile  iş güçlüğü ve temininde güçlük zammının da  aynı oranlara çıkarılması için gereğini arz ederim.”

         Dilekçelerin Bakanlıkça reddedilmesi halinde Müfettişler Derneği il temsilcileri başta olmak üzere bine yakın Eğitim müfettişi, Milli Eğitim Bakanlığına dava açacak, ayrıca farklı eylemlerde bulunacak.

          Müfettişler Derneği olarak eğitim sistemine ve eğitimciye katkımız gerek Bakanlık gerekse eğitim camiası tarafından yakinen takip edilmektedir. Eğitim sisteminin gelişmesine vereceğimiz emeği Bakanlık nezdinde hak arayışıyla harcamak bizleri huzursuz etmektedir. Biz bin dilekçeyle değil bin projeyle Bakanlığın karşısında olmak isterdik. Lakin Bakanlığın Eğitim müfettişlerine yaptığı muameleyi kabullenebilmek için peygamber sabrı gerektir. Eğitim müfettişleri, 10 Ocak 2009 tarihinde ilk kez meydana inerek hakkını aramıştı. Bakanlık önünde yaptığımız basın açıklamasına yurdun dört bir yanından katılım olmuştu. Bakanlığın eğitim müfettişlerini yeniden meydana indirmeden bu sorunu çözmesini bekliyoruz.
 
Doğan CEYLAN
Müfettişler Deneği Başkanı

Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa    Tavsiye Et Tavsiye Et    Yorum Yaz Yorum Yaz    Facebook'a Gönder Facebook'ta Paylaş    Google Favorilerime Ekle Google'da Paylaş


Bu habere toplam 1 yorum yazılmıştır.

KAMİL KOÇ [ 28 Nisan 2011, 07:21 ]
Değerli hocam eğitim çalışanlarının hakkını ve hukukunu her platformda dile getirdiğiniz için Türk Milleti adına sizlere minnettarız... Saygılarımla.

Yorumların tamamını okumak için tıklayın.

Son Haberler

GUNCELEGITIM.COM - GUNCELEGITIM.NET [© 2006- 2012 Alponline Tasarım] Altyapı:Mydesign İletişim: guncelegitim@gmail.com
RSS Kaynağı | Yazar Girişi