İNTERNET
Giriş Tarihi : 18-02-2016 23:34   Güncelleme : 18-02-2016 23:41

EBA İlkokul ve ortaokul öğrencileri için şifre alma ve kullanımı (Video Haber)

EBA İlkokul ve ortaokul öğrencileri için şifre alma ve kullanımı (Video Haber)

EBA İlkokul ve ortaokul öğrencileri için şifre alma ve kullanımı (Video Haber)

GUNCELEGITIM.COM - EBA ÖĞRENCİ GİRİŞ ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Öğrenciler EBA şifresini öğretmenlerinden alabilmektedirler. Öğretmenler MEBBİS sistemine giriş yaparak EBA şifresi alabiliyorlar.

Özel okullarda görevli öğretmenler ise e-okul şifrelerini kullanarak EBA sisteminden şifre alabiliyorlar. Özel okul öğrencileri EBA şifresi alamıyorlar ancak sistem üzerinde şifresiz yapılabilen tüm işlemlerden faydalanabiliyorlar.

EBA SİSTEMİNE GİRİŞ YAPMAK İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ.

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Öğrencilerin EBA sistemine giriş yapabilmeleri için bir EBA şifresine ihtiyaçları var. EBA şifresini öğrenciler sadece öğretmenlerinden alabilirler.

1- Öğretmenlerinden EBA giriş şifresini alan öğrencilerin öncelikle www.eba.gov.tr adresine girmeleri gerekiyor.

 

2-      Sayfanın sağ üst köşesinde bulunan ‘’giriş’’ butonuna tıklanır.

 

3-      ‘’EBA Girişi’’ sekmesinde, ‘’Kullanıcı Adı’’ bölümüne T.C. kimlik numarası ve ‘’Şifre’’ bölümüne EBA şifresi girilerek ‘’Giriş’’ butonuna tıklanır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4- Sayfanın sağ üst köşesindeki ‘’Giriş’’ butonunun yerinde ad ve soyad bilgilerinin görünüyor olması EBA’ya sorunsuz bir şekilde giriş yapıldığını gösterir.

Yukarıda resimli olarak gösterdiğimiz tüm işlemleri doğru bir şekilde yapan öğrenciler, artık EBA sisteminden diledikleri gibi faydalanabilirler.

EBA ÖĞRETMEN GİRİŞ ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

EBA modülüne giriş yapmak isteyen öğretmenlerin EBA şifresi oluşturması gerekmektedir. Bunun için EBA şifresi almak isteyen öğretmenler öncelikle http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/ web sitesinden ‘MEBBİS Girişi’ kısmına tıklayarak Giriş Kodu, Kullanıcı Adı ve Şifre bilgilerini girmelidir.

MEBBİS sistemine giriş yapan öğretmenlerin karşısına ‘EBA Şifre Oluşturma Ekranı’ gelecektir. Öğretmenler bu ekrandan şifre oluşturarak EBA’ya giriş yapabilirler.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri