GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-08-2015 21:59

Öğretmenler İzmir Milli Eğitim Müdürü Bardakçı'yı protesto etti

Eğitim Sen Üyesi öğretmenler, İzmir Milli Eğitim İl Müdürü Vefa Bardakçı'yı protesto etti. İzmir Milli Eğitim İl Müdürü Vefa Bardakçı'yı protesto için Konak'ta Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapmak isteyen Eğitim Sen Üyesi öğretmenleri polis yürütmedi.

Öğretmenler İzmir Milli Eğitim Müdürü Bardakçı'yı protesto etti

Bugün akşam saatlerinde Konak Meydanı'nın Varyant girişinde toplanan Eğitim Sen üyesi öğretmenlerle onlara destek veren bir grup üniversiteli öğrenci, İzmir Valiliği'nın yanında bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüyüp, bina önünde İl Müdürü Vefa Bardakçı'yı protesto açıklaması yapmak istedi.

Polis bir TOMA aracı da getirerek yürümek isteyen öğretmenlerin önünde barikat oluşturdu, basın açıklamasının bulundukları yerde yapılmasını istedi. Öğretmen ve polisler arasında yürüyüş tartışması olumsuz sonuçlanınca öğretmen ve öğrenciler oturma eylemine başladı. Göstericiler, "Faşit Gerici Eğitime Hayır", "Vefa'nın Defterini Düreceğiz", "İmamlar Değil Öğretmenler Yönetsin" sloganları attı.

Polis ise sık sık megofonla "İçinizde polisle çatışmayı alışkanlık haline getirenler var" anonsu yaptı. Grup içinde bir öğetmen gitar çalarak gergin havayı yumuşatmaya çalıştı.

Eğitim Sen 2. Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, 20 Ağustos tarihinde Hasan Sağlam Öğretmenevi'nde imam hatip ortaokulları ve liselerin müdürlerinin katıldığı toplantıda İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı'nın"İmam hatip liseleri ile ortaokulları ahlakın ve dinin simgesidir. Biz İzmir'de insanlara imam hatip kültürünü yerleştirememişiz. Yıllardır İzmir'de imam hatiplerin açılması için mücadele ettim, keşke 10 yıl önce bu adım atılsaydı, ben bunları Allah rızası için yapıyorum. 15 yıl sonra bunların meyvelerini alacağız. Okullarınızda bazı ateist, komünist öğretmenler var, çocukları bunlara teslim ederseniz onlar emek harcamazlar, Darwin teorisini anlatırlar. Derslere Komünistler giriyor, çocukların beynini yıkıyorlar. Dinimiz yerlerde sürünüyor. Bu nedenle din kültürü öğretmenleri çok önemlidir. Ben bu öğrencilerimin asla beynini yıkatmam. İzmir'de herkes birbirine şirin görünmeye çalışıyor, kimse riske girmiyor. Arkadaşlar siz riski göze alın. Ateist ve komünistlere defol git buradan deyin, defterlerini dürün. Okullarınızda böyle yapanlar varsa, odanıza çekin kollarınızı sıvayın, baktınız olmadı önce siz sonra ben ifadesini alacağım. Gerekirse bunların resen tayinlerini çıkartırım"dediğini öne sürdü.

Kılıç'ın bu iddiaları CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu'nun soru önergesiyle TBMM'ye taşıdığını da hatırlattı. Kılıç, "Vefa Bardakçı'nın biz eğitim emekçilerine yönelik bu insan vicdanını yaralayan ve inciten saldırılarını kınıyor ve bir an önce istifa etmesini istiyoruz" dedi. Protestocular açıklamayı daha büyük bir grupla Çarşamba günü yapmak üzere dağıldı.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri