GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-08-2015 21:58

Kamu Sen'den yüzde 12 ek zam için eylem

Türkiye Kamu-Sen 28 Ekim 2014 Salı Günü saat 12:30 da tüm yurt çapında 'EK ZAM İSTİYORUZ' eylemine çağrı yaptı.

Kamu Sen'den yüzde 12 ek zam için eylem
Toplu sözleşme görüşmelerinde memurun ve emeklinin hakkını 3 oturumda masada bırakıp memuru satanlardan, enflasyon farkını unutanlardan, kamu çalışanlarını enflasyona ezdirmiyoruz diyenlerden, Hakime, Savcıya verip memura çok görenlerden hesap sormak için TBMM Dikmen kapısında ve eş zamanlı olarak tüm illerimizde “EK ZAM”istedik.

Yoğun katılımın olduğu eylemimizde bir konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk sözlerine, geçtiğimiz günlerde Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sokak ortasında haince şehit edilen askerlerimiz ve tüm şehitlerimizi anarak başlarken, eylemimize katılan herkesi üç yiğit şehidimiz başta olmak üzere, tüm şehitlerimizin aziz hatıraları için saygı duruşu ve ruhları için Fatiha okumaya davet etti. Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi'nin okuduğu Kuran tilavetinin ardından eller semaya tüm şehitlerimiz için kalktı.


KONCUK: ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

Koncuk,“ Öncelikle tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, bizlere bu vatanı ve bu Devleti hediye eden ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Bizler bu Devleti, bu Cumhuriyeti sokakta bulmadık. Bir bebek büyütür gibi, bir evlat yetiştirir gibi canımız pahasına koruduk, gözettik ve 91 yaşına getirdik.

Ne yazık ki bugün, evlatlarımızı feda ederek, hayatlarımızdan vazgeçerek yaşatmaya çalıştığımız Devletimiz, adına açılım denen bir ihanet projesi çerçevesinde soysuzların oyuncağı haline getirilmiştir.

Aldığı tavizlerle iyiden iyiye azan terör örgütü, hain pusularına sokak ortası infazlarıyla devam etmektedir. Nitekim geçtiğimiz gün Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 yiğit evladımızı daha teröre ve açılıma kurban verdik.

Başta geçtiğimiz gün şehit olan 3 gencimiz olmak üzere, bu topraklar için toprağa düşen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı diliyorum.

Terörü, teröristi, iç ve dış bütün destekçilerini ve olup bitene şahsi çıkarları için sessiz kalanları lanetliyor, şiddetle protesto ediyorum. Allah hepsinin belasını versin.

Kıymetli basın mensupları, değerli arkadaşlarım, sizlerden Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde hain pusuya kurban giden ve sessiz sedasız vatanın bağrına yol alan üç yiğit evladımız başta olmak üzere, tüm şehitlerimizin aziz hatıraları için hiç olmazsa bir dakika saygı duruşuna ve ardından Fatiha okumaya davet ediyorum.” dedi.


KONCUK: BUNLARIN ADI OLSA OLSA “MEMNUN-SEN” OLUR

Kanuna göre 30 gün sürmesi gereken toplu sözleşme sürecinin yetkili konfederasyon tarafından 7 günde, 2 toplantı sonunda anlaşmayla sonuçlandırıldığını hatırlatan Genel Başkan İsmail Koncuk, “tüm bunlara rağmen toplu ihanete imza atan konfederasyon hala durumdan son derece memnun, çıkıp “Memur maaşı eridi” dahi diyemiyorlar, bunların adı artık olsa olsa “MEMNUN-SEN”olur dedi. Koncuk, “ Yaşanan son ekonomik gelişmelerle birlikte 2,6 milyon kamu görevlisi ve 1,9 milyon emeklinin çileli geçim mücadelesi tam bir ekonomik savaşa dönmüş durumdadır. Memurlarımız 9 aydır, toplu sözleşme görüşmelerinde uğradığı ihanetin bedelini ödemektedir.

Bilindiği gibi iktidar ve malum konfederasyon iş birliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamma mahkûm edildiler. 2014 ve 2015 yılı maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerinde sözde yetkili konfederasyon, memurları masada yüz üstü bıraktı.

Kanuna göre 30 gün sürmesi gereken toplu sözleşme süreci 7 günde, 2 toplantı sonunda anlaşmayla sonuçlandırıldı. Toplu sözleşme sonunda kamu görevlilerinin hakkı olan enflasyon farkı ödemesi gasp edildi, yok sayıldı; memurlar kaderine terk edildi.

Bütçede memurlara ayrılan kaynağın 2,97 milyar TL’si Hükümete peşkeş çekildi ve masada bırakıldı. Maaşlara yansıyan 123 TL’lik net artış, tarihi başarı olarak yutturulmaya çalışıldı.

Halbuki 123 liralık zam aslında toplu sözleşme görüşmelerinde Hükümetin ilk teklifi olan %3+%3 maaş zammından bile daha düşük bir zam demekti. 123 TL en düşük memur maaşına %6,6; ortalama memur maaşına %5,2 artış anlamına geliyor.

Ayrıca, enflasyon farkı unutuldu; ek ders ücretleri, nöbet ücretleri, ek ödemeler, aile yardımı, çocuk parası, özel hizmet tazminatı, fazla mesai ücretleri de artmadı. Hal böyle olunca, memur maaşları Hükümetin ilk teklifinin bile altında kaldı, memurların aylık zararı ortalama 200 lirayı aştı.

Ne yazık ki bu eziyet 2014 yılıyla da sınırlı değil. 2015 için de %3+%3 zam kabul edildi. Bütün bu yaşananlara rağmen toplu ihanete imza atan konfederasyon hala durumdan son derece memnun.

Allah için çıkıp bir açıklama dahi yapamıyor. “Memur maaşı eridi” diyemiyor.

Hala elindeki ihanet hançeriyle memuru sırtından vurmak için gün sayıyor.

Malum konfederasyon o zaman “Tarihi toplu sözleşme imzaladık.” dediğinde inanmamıştık.

Meğer doğruymuş: Tarih, böyle bir rezalet, böyle bir ihanet görmedi.

Tarihte hiçbir sendika, işverenin teklifinden daha düşük zam istemedi.

Bunun adına ne sarı sendikacılık, ne de memuriyet sendikacılığı denir.

Bunun adı olsa olsa memnuniyet sendikacılığı, bu sendikanın adı da Memnun-Sen olur.” dedi.


KONCUK: YANDAŞLAR MEMURUN KARŞISINA NASIL ÇIKACAK, YÜZÜNE NASIL BAKACAK?

“9 ay içinde bir ailenin zorunlu harcamaları 363 lira artmışken, 123 lira zamma “Evet” diyenler, memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?” diye soran Genel Başkanımız İsmail Koncuk, kamu çalışanlarının artık gerçekleri gördüğünü söyledi. Koncuk, “Yaşanan ekonomik gelişmeler üzerine enflasyon farkı ödenmesi yolundaki tüm girişimlerimiz “Toplu sözleşme hükümlerinin dışına çıkamayız” gerekçesiyle geri çevrildi.

9 aylık enflasyon %6,43 oldu. Doğalgaza, elektriğe, suya %9 zam yapıldı. Gıda fiyatları son 9 ayda %11 artarken, et ve ekmek %11, ulaşım %20, meyve %38 zamlandı. Ailenin zorunlu harcamaları 9 ay içinde tam 363 lira yükseldi.

2014 yılı enflasyon hedefi %5,3’ten %9,4’e çıkarıldı. %5,3 enflasyon hedefine göre maaş zammı verilen memurlar, %9,4 enflasyona mahkûm edildi.

Biz, Türkiye Kamu-Sen olarak 2013 Ağustos ayından beri, gerçekleri dile getirdik, imzalanan toplu sözleşmenin defolu olduğunu, memurların haklarının gasp edildiğini ifade ettik.

Memnun konfederasyon ise 123 lirayı anlata anlata bitiremedi.

Bugün, memurlar gerçekleri gördüler.

Takke düştü, kel göründü. Akla kara açığa çıktı.

Türkiye Kamu-Sen dün de meydanlardaydı; bugün de meydanlarda…

Dün ne dediyse, bugün de aynısını söylüyor.

Memurların haklarını masa başı oyunlarıyla budayan memnun konfederasyon ve yetkililer, bugün neredeler? Şimdi tatlı su demokratları ile hormonlu sendikalar, gerçekler karşısında saklanacak delik arıyorlar.

Memuru unutup, yolsuzluğa, hırsızlığa destek verenler, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?9 ay içinde ailenin zorunlu harcamaları 363 lira artmışken, 123 lira zamma “Evet” diyenler, memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?

Hizmetlileri yok sayanlar, TÜİK çalışanı dahil tüm 4/C’lilere; vekil ebe, hemşire, imam ve aile sağlığı elemanlarına üvey evlat muamelesi yapıp kadroya geçirmeyenler, öğretmeni, sağlık çalışanını, maliyeciyi, adliye çalışanını unutanlar,

Postacıya, ormancıya, belediye çalışanına, diyanet çalışanına kör bakanlar,

Emeklileri, ek gösterge sorunlarını, ek ödeme sorunlarını, fazla mesaileri, döner sermayeleri bir kenara bırakıp, 2 gün içinde memuru masada satıp kaçanlar, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?

Kış soğuğunun bastırdığı günlerde oduna, kömüre, doğalgaza gelen zamları bile karşılamayan maaş artışına imza atan, bir eli yağda, bir eli balda yandaşlar, soğuktan donan memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?” dedi.

KONCUK: MEMURLA MAAŞ PAZARLIĞI YAPMAKTAN KAÇAMAZSINIZ

Enflasyon farkının memurun eriyen maaşını kurtarmaya yetmeyeceğini belirten Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “kamu çalışanlarının kayıplarının telafisi için yüzde 12 EK ZAM istiyoruz” dedi. Koncuk, “Bize toplu sözleşmenin dışına çıkamayız diyenler, toplu sözleşme dışında hâkim ve savcıların maaşlarına 1155 TL, akademik personele de 725 ile 835 lira arasında zam yapılmasına karar verdiler.

Hâkim ve savcılarımızın, bilim adamlarımızın maaşlarının yükseltilmesi elbette hepimizin isteğidir.

Akademisyenlerimizin yıllardır ihmal edildiğini her zaman söyledik. Yapılacak zamdan da büyük memnuniyet duyuyoruz. Ama bizim talebimiz, bütün memurların ve emeklilerin sorunlarının çözülmesi yönündedir.

Memurların özellikle 2014 yılında yaşadıkları ekonomik hak kayıplarının ele alınıp değerlendirilmesi gerekirken, yalnızca bir kesimin sorunlarına eğilmek, doğru bir yaklaşım değildir.

Demek ki istenildiğinde toplu sözleşme hükümlerinin dışına çıkılabilmektedir.

Enflasyon hedefini %5,3’den %9,4’e yükselttiniz.

Memurları ve emeklileri bir kalemde açlığa mahkûm ettiniz.

Harcamalar 363 lira artarken maaşlara 123 lira zam yaptınız.

Bu arada belli kesimlere de 725 lira ile 1155 lira arasında zam yapıp, diğerlerini unuttunuz.

Siz hala kendinize adil mi diyorsunuz?

Ekonomik planlarda yapılan değişiklikler ve artan fiyatlar dikkate alındığında, memurların aylık 240 lira zararda olduğu görülmektedir.

Memurun yalnızca 2014 zararı yüzde 12 olmuştur.

Artık enflasyon farkı da memurların eriyen maaşlarını kurtarmaya yetmemektedir.

O halde 2014 ve 2015 yıllarını kurtarmak için memur ve emeklilerimize yüzde 12 ek zam yapılması zorunlu hale gelmiştir.

Hâkime, savcıya, akademisyene veriliyorsa, diğer memurlara ve emeklilere neden verilmesin?

Üstelik onlara verilen kadar da istemiyoruz.

Yüzde 12 artışın anlamı, aile ve çocuk parası hariç en düşük dereceli memura 201 lira, ortalama memur maaşına ise 262 lira zam demektir.

Biz de eriyen maaşların telafisi için,

Artmayan nöbet ücretleri, fazla mesai ödemeleri, ek ders ücretleri, ek ödemeler, özel hizmet tazminatları, sosyal yardımlar nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için,

4/C’lilere, yardımcı hizmetlilere verilen sözlerin tutulması için,

Belli kesimlere verilecek maaş zammının, bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilmesi için,

Kamu görevlilerinin dağ gibi biriken ekonomik sorunlarının çözülmesi için;

YÜZDE 12 EK ZAM istiyoruz.

Bu ihmal, bu adaletsizlik ve Memnun-Sen’in yaptığı bu ihanet, 91. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin niteliklerine ve ilkelerine uymamaktadır.

Tüm kamu görevlilerinin ekonomik sorununu çözecek bir çalışma yapılması için iktidarın kaçacak yeri, geçerli bir mazereti yoktur.

Cumhurbaşkanlığının bütçesini iki katına çıkarıyor, %100 zam yapıyorsunuz.

Atatürk’ün emaneti Orman Çiftliğini talan edip, milyarlarca liraya saray yapıyorsunuz.

Milletvekili maaşlarına tam 1000 lira zam yapıyorsunuz.

PKK’yla terör pazarlığı yapıyorsunuz.

Apo’yla ihanet pazarlığı yapıyorsunuz.

IŞİD’le rehine pazarlığı yapıyorsunuz.

PYD’yle yardım pazarlığı yapıyorsunuz.

Memurla maaş pazarlığı yapmaktan kaçamazsınız.” dedi.

KONCUK: BU MEYDANLARI BOŞ BIRAKMAYACAĞIZ

Eylemimizin ardından Genel Başkanımız İsmail Koncuk başta olmak üzere tüm katılımcılar hep birlikte TBMM kavşağına kadar yürüyüşe geçerken, polis barikatıyla karşılaştı. Bunun üzerine eylemimize katılanlar, "Memura değil pkk'ya barikat, Ne Mutlu Türküm Diyene, Vatan Sana Canım Feda" sloganlarıyla durumu protesto ettiler. Güvenlik güçlerinin geri çekilmesiyle yaşanan gerilim son buldu. Genel İsmail Koncuk, "Biz Türkiye Kamu-Sen olarak elbette ülkemizin iyi yönetilmemesine, taşların bağlanıp köpeklerin serbest bırakılmasına itiraz ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Biz Cumhuriyetimizi kurmak için binlerce şehit verdik, elbette susmayacağız, meydanı boş bırakmayacağız, gerekirse daha sert eylemlerde yapacağız. Emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

TBMM Dikmen kapısında düzenlediğimiz eylemimize MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Türkav Başkanı Sinan Yüksel, Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türkiye Kamu-Sen Genel Mali Sekreteri ve Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Türkiye Kamu-Sen Genel Eğitim Sekreteri ve Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu Sözleşme Sekreteri ve Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türkiye Kamu-Sen Genel Mevzuat Sekreteri ve Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mehmet Özer, Türkiye Kamu-Sen Genel Basın Sekreteri ve Türk Haber-Sen Genel Başkanı Sedat Yılmaz, Türkiye Kamu-Sen Genel Dış İlişkiler Sekreteri ve Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye Kamu-Sen Genel Sosyal İşler Sekreteri ve Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Şerafeddin Deniz, Türk Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz, Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir, Genel Merkez Yöneticilerimiz, Şube Başkanlarımız, çok sayıda kamu görevlisi ve vatandaşlar katıldı.
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri