GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-08-2015 21:58

Şimşek: Biz Memur-Sen ile anlaştık

2014 zamlarının Memur-Sen ile yapılan toplu görüşmede belirlendiğini hatırlatan Bakan Şimşek, bunun hukuken mümkün olmadığını söyledi. Şimşek, 2014 yılı enflasyon farkının memura verilmeyeceğini bildirdi.

Şimşek: Biz Memur-Sen ile anlaştık

Şimşek, Ocak-Eylül dönemi merkezi yönetim bütçe uygulama sonuçları, yıl sonu bütçe gerçekleşme tahmini ve 2015 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı ile ilgili düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘Potansiyelin atında büyümeyi yukarı çekmek için bir takım politikalar oluşturulamaz mı?’ sorusuna şu cevabı verdi: “Biz geçici kazanımlar peşinde değiliz. Büyüme performansını etkileyecek en önemli faktörlerden biri reformlardır. Doğru politika çerçevesi önemli. Önemli olan da reformlardır. Türkiye’de iş yapma ortamı iyileşecek. Kamu üzerinden kalıcı bir büyümenin sağlanacağına inanmıyorum. Alt yapı yatırımlarını yapıyoruz. 2009’dan beri alt yapıya bütçede ayrılandan daha fazla kaynak aktardık. O anlamda büyümeyi destekliyoruz. Özel sektörü teşvik ediyoruz.”

Lüks tüketimi azaltıcı tedbirlerin devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine Bakan Şimşek, lüks tüketimi caydırıcı bir vergilendirme yaptıklarını anlattı. Şimşek, “Şu ürüne bu ürüne bu kadar zam olacak demek mümkün değil. Lüks tüketim için vatandaşın daha fazla vergi vermesini normal buluyoruz. Otomotive yapıldı. Şu an için yeni bir şey gündemde değil.” dedi.

Bakan Şimşek, 2014 yılı için memura enflasyon farkının verilip verilmeyeceğinin sorulması üzerine şunları söyledi: “Memura verilecek zam toplu sözleşmede belirlenmiştir. Onu geriye gidip değiştirme şansımız yok. 2015 yılında oransal bir artış söz konusu. 2014 yılı için de bir çalışma olmayacak” Şimşek, 2015 yılında memur zammının yüzde 3+3 olacağını da kaydetti.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri