GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-08-2015 21:58   Güncelleme : 29-08-2015 03:07

İstanbul'da hastanede ebola paniği

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi, ebola virüsü taşıyan bir hasta sebebiyle karantinaya alınarak kapatıldı. Acil servisi tamamen boşaltılan hastaneye hasta kabul edilmedi. Hastaneye gelen vatandaşlar başka hastanelere yönlendirildi.

İstanbul'da hastanede ebola paniği

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine 19.00 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan bir hasta getirildi. Hastanın yapılan ilk müdahalesinde ebola virüsü tespit edilmesi üzerine hastanenin acil servisi boşaltıldı. O sırada hastanede bulunan hastalar başka hastanelere sevk edildi. Hasta yakınlarına ise maske dağıtılarak acil servisten uzaklaştırıldı.

Durumdan habersiz hastaneye gelen vatandaşlar güvenlik görevlileri tarafından uyarılarak başka hastanelere yönlendirildi. Ebola virüsü taşıyan hastanın geceyi hastanede geçireceği ve sabah saatlerinde Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edileceği öğrenildi.

Olay nedeniyle hastanedeki işlemleri yarım kalan ve hastalarını tedavi ettiremeyen hasta yakınları yaşanan duruma tepki gösterdi. Hastane yönetiminden ise konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.
DHA

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri