GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-08-2015 21:58

En düşük maaş öğretmenlerin, işte tam liste

Kamu’da görev yapan Lisans mezunları içerisinde en düşük maaş alan meslek grubu öğretmenlerimizdir.

En düşük maaş öğretmenlerin, işte tam liste

Hükümetin genel seçimler sonrasında önce Hakim ve Savcılara ve hemen akabinde akademisyenlere yönelik yapmış olduğu maaş iyileştirmesi ve zam düzenlemesi yerinde bir karar olmakla birlikte şu anda memurlarımızın 1/3 oluşturan öğretmenlerimiz içinde maaş artış düzenlemesinin gerekli olduğu görülüyor.

Devlet memurları içerisinde Lisans mezunu olup da en az maaş alan kesimin öğretmenler olduğunu söylersek mübalağa etmemiş oluruz.

Geçtiğimiz yıl yapılan toplu sözleşmelerde ek ödeme mağduru öğretmenlerimizin maaşlarına 140 tl ekstra bir zam yansımış olsa da enflasyon farkı alamayacak öğretmenlerimizin almış oldukları bu zammın aynı yıl içerisinde eridiği görülecektir.

Şu anda göreve yeni başlayan bir öğretmenimizin yaklaşık olarak 2.200 TL maaş aldığı düşünülürse , bu maaşın çok yetersiz olduğu diğer meslek gruplarındaki memurlarla karşılaştırma yapılırsa görülecektir.

 
2015 yılı öğretmenlerin yılı olmalıdır

Her 24 Kasım öncesinde öğretmen maaşları için yapılan kolpa haberler bu ay içerisinde basına yansır…

Öğretmenlerimize 24 Kasımda , en düşük öğretmen maaşının 3.000 Tl olacak biçimde artı ek göstergelerinin de 3.600 olması konusunda bir çalışma yapılacak şekilde müjde verilmesini temenni ediyoruz…

Öğretmen dostu olan Nabi AVCI Bey’in , 24 Kasım’da öğretmenlere müjde vermesini canı gönülden istiyoruz…

Öğretmenlerimize, Bankalardan ucuz kredi temin edeceğiz haberleri öğretmenlerimizi üzmektedir…
Kamu.tv

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri