GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-08-2015 21:58

MEB alan değişikliğini unuttu mu?

Milli Eğitim Bakanlığı iki konu dışında alan değişikliği yapmamayı planlıyor

MEB alan değişikliğini unuttu mu?

Uzun bir süreden bu yana bir çok platformda MEB'in geçen yıllarda olduğu gibi bir alan değişikliği yapacağı belirtilmektedir.

Ancak 4+4+4 sistemi sonrasında branş öğretmenliğine yapılan kaydırmalar nedeniyle, 2014 yılında geçmiş yıllara nazaran daha fazla sayıda sınıf öğretmeni, daha az sayıda ise branş öğretmeni alınmıştır. Bu durum, MEB yetkililerini bu dönemde geniş çaplı bir alan değişikliği yapma fikrinden vazgeçirmiş görünmektedir.

Yine branş öğretmenleri için ÖABT'nin yapılmasıyla birlikte, hizmet puanıyla alan değişikliği yapılması tartışmalı bir nokta olarak görülmektedir.

Memurlar.net olarak edindiğimiz bilgilere göre, MEB; kapatılan öğretmen liselerindeki öğretmenler ile zihinsel engelliler öğretmenliği sertifikası alanlara alan değişikliği tanımayı düşünmekte olup, bunun dışında kalan alanlarda yeni bir alan değişikliği planlamamaktadır. Bu konudaki MEB içindeki görüş alış verişi devam etmekte olup, duruma göre bu iki alanda dahi alan değişikliğinin yapılmaması durumu ortaya çıkabilir.

Memurlar.Net - Özel
Eğitim HaberleriEğitim Haberleri