MEB
Giriş Tarihi : 08-05-2021 12:38   Güncelleme : 09-05-2021 15:39

MEB'den 'Hayalimdeki Çin' Resim Yarışması İle İlgili Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı basın açıklamasıyla, Hayalimdeki Çin" temalı resim yarışması etkinliğinin bakanlık tarafından düzenlediği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

MEB'den 'Hayalimdeki Çin' Resim Yarışması İle İlgili Açıklama

Bakanlığımızca duyuru ve etkinlik süreçlerinin denetlendiği ''Hayalimdeki Çin"  temalı resim yarışmasının bazı basın yayın organlarında çarpıtılarak haberleştirildiği ve kamuoyuna yanlış yansıtıldığı görülmektedir. Etkinliğin Bakanlığımız tarafından düzenlendiği yönündeki iddialar gerçek dışıdır.

Kamu kurum ve kuruluşları, uluslararası kuruluşlar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve diğer kuruluşlar tarafından yapılacak sosyal etkinliklerin, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki eğitim kurumlarında duyurularına ilişkin izin müracaatlarının değerlendirilmesi, "Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlik İzinleri Yönergesi" hükümleri doğrultusunda yapılmaktadır.

2016 yılından bu yana UBİKAV (Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı) tarafından farklı temalar ile yapılan ve son olarak duyurusu yapılan "Türkiye-Çin Diplomatik İlişkilerinde 50. Yıl" temalı yarışmanın yürütülmesinde ve düzenlenmesinde, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı hiçbir kurum ve kuruluşun görevi bulunmayıp izin kapsamındaki tüm etkinliklerin denetimleri birimlerimizce yapılmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

MEB

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri