İNTERNET
Giriş Tarihi : 21-01-2016 14:11   Güncelleme : 21-01-2016 14:50

E-Okul Not Öğrenme, Veli Bilgilendirme (VBS) karne notları erişime açıldı!

Cuma günü ilk dönem karnelerini alacak olan öğrenciler ve veliler karne notlarını büyük bir merakla bekliyorlar e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde artık karne almadan önce de karne notları öğrenilebiliyor. Peki, e-Okul karne notları nasıl öğrenilir? e-Okul VBS karne notlarına telefondan nasıl ulaşılır? E-Okul VBS - Veli Bilgilendirme Sistemi 'ne giriş nasıl yapılır? E Okul üzerinden hangi bilgilere ulaşabilirsiniz?

E-Okul Not Öğrenme, Veli Bilgilendirme (VBS) karne notları erişime açıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) veli, öğrenci ve okul arasındaki koordinasyonu e-okul ile sağlılyor. Bu sistem sayesinde veliler çocuklarının okuldaki durumlarıyla ilgili her türlü bilgiyi e okul üzerinden kolayca öğrenebiliyorlar.

E-Okul VBS giriş nasıl yapılır?

(VBS) E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapacak olan velilerin öncelikle öğrencilerinin kimlik bilgileri ve okul numarasını kullanması gerekiyor. Öğrencinin TC kimlik numarası ile okul numarası kullanılarak giriş yapılabilen bu sistem tüm bilgileri velilerin ayağına kadar getiriyor. Erişim sağlandıktan sonra E Okul portalı için menü ve bilgi alanlarının yer aldığı yeni bir sayfa açılacaktır. Bu sayfalar üzerinden dilediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz

E-Okul mobil uygulaması ile notları sorgulayabilirsiniz

Eğer telefonunuzdan karne notlarını öğrenmek istiyorsanız tek yapmanız gereken e-Okul VBS uygulamasını indirmek. Ardından sizden istenen bilgileri girerek ilk dönem karne notlarını görebilirsiniz.

E Okul üzerinden hangi bilgilere ulaşabilirsiniz?

E Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrencilerin durumları ile ilgili pek çok konu hakkında bilgi alınması mümkündür.

- Öğrencilerin devamsızlık durumlarını sorgulamak,

- Öğrencilerin yazılı notlarını öğrenmek,

- Karne notlarını sorgulama

- Sınav tarihlerini öğrenme

Bunlara benzer pek çok bilgiyi E Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrenmek mümkündür. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi griş için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri