e-Bordro    Gazete    Hava?    Künye  
Anasayfa | Güncel | Atama | Özlük | SBS | YGS-LYS | KPSS | Okul | MEB | Öğretmen | Sendika | Arama | Galeri | Video | Anket | Facebook | Twitter

Arapça ilköğretimde seçmeli ders oluyor

MEB ilköğretimde Arapça dersi için çalışma başlattı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, ilköğretim 4. 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin yabancı dil dersinde bu yıl seçebileceği Arapça ders öğretim programını hazırladı.


Türkiye’nin komşu ülkelerle gelişen ticari, ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkileri nedeniyle, iletişimi sağlayacak yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Milli Eğitim Bakanlığı, liselerden sonra ilköğretim okullarında da, ‘Arapça’ dersi verilebilmesi için çalışma başlattı.

Bakanlar Kurulu’nda geçtiğimiz yıl alınan bir kararla; 1997’den bu yana ilköğretim okullarının 4. sınıfından itibaren seçmeli yabancı dil olarak verilen ikinci yabancı diller arasına, Çince, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca ve Rusça’dan sonra Arapça da alınmıştı.

Liselerde ilk kez geçtiğimiz yıl seçmeli ders olarak okutulmaya başlanılan Arapça’nın önümüzdeki yıl yani 2012-2013 yılından itibaren 4. ve 5. sınıflara, 2013-2014 eğitim/öğretim yılından itibaren ise 6, 7 ve 8. sınıflara okutulabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti.

KİTAP HAZIRLIĞI

Gazi Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Hakkı Suçin, Araştırma Görevlisi Hümeyra Kütükçü, Arapça Öğretmeni Zeynep Oktay ile Leman Yerli ve İmam Hatip Meslek Dersleri Öğretmeni Ahmet Aytaç gibi isimlerin de aralarında yer aldığı komisyon tarafından hazırlanan, “İlköğretim 4-8. Sınıflar Arapça Dersi Öğretim Programı” çalışması tamamlandı.

MEB, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan imzasıyla, ‘Ders kitabı, öğrenci çalışma kitabı ve öğretmen kılavuz kitabı’nın hazırlanması ve hazırlanacak ders kitaplarının da incelenmek üzere 30 Mart 2012 tarihinden itibaren Bakanlığa gönderilmesini istedi. 29 Haziran 2012 tarihinde Talim Terbiye Kurulu, ders kitabı olarak kabul edilenleri onaylayarak kamuoyuna ilan edecek.

181 MİLYON KİŞİ KONUŞUYOR

Milli Eğitim Bakanlığı yabancı dilin önemini anlattığı 109 sayfalık, “İlköğretim 4-8. Sınıflar Arapça Dersi Öğretim Programı”nda Arapça’nın 26 ülkenin resmi dili olduğunu belirterek, dünyada 181 milyon kişi tarafından konuşulduğunu vurguladı.

Arapça’nın sadece belli bir coğrafyadaki nüfus tarafından kullanılan bir dil olmadığının altını çizen Bakanlık, konuşulduğu coğrafyanın genişliğini anlatarak, bu coğrafyanın dünyadaki stratejik öneminin her geçen gün arttığını ve daha fazla önem kazandığını da kaydetti. Arapça’nın, BM’nin (Birleşmiş Milletler) kabul ettiği İngilizce, Çince, İspanyolca, Rusça ve Fransızca’yla birlikte 6’ncı resmi dil olduğu da aktarıldı. Türk el yazması ve basılı binlerce eserin Arap harfleriyle yazıldığı hatırlatılarak, kültür tarihi açısından bu dilin çok önemli olduğu anlatıldı.

Bu haber 2467 defa okunmuştur.

   Kategori  Kategori : İlköğretim    Yorumlar Yorum Sayısı : 4    Tarih  Tarih : 04 Ekim 2011

Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa    Tavsiye Et Tavsiye Et    Yorum Yaz Yorum Yaz    Facebook'a Gönder Facebook'ta Paylaş    Google Favorilerime Ekle Google'da Paylaş


Bu habere toplam 4 yorum yazılmıştır. Bu sitede yayınlanan yorumların sorumluluğu, yorumu yazana aittir.

ua.a [ 15 Ekim 2011, 13:27 ]
Altında buzağı aramayın arkadaşlar :) İHLlerin öğrnci sayısı gitgide azaldığı için Arapça öğretmenlerinin ders sıkıntısı vardır mutlaka, onlara ders çıkar ümidiyle yapmışlardır eminimi. Arap dünyası falan gibi geniş ufuk isteyen vizyon beklenemez bu bakanlıktan bence. Yarını hesaplayamayan bakanlık, 15-20 yıl sonrası mı düşünecek boş verin ya. Ülke Çince öğretmeni var mı, yok; İspanyolca, İtalyanca, Rusça vb yok oğlu yok; ama Arapça var. İLHlelerde ders doldurmaya çalışıyorlar. Çok güldüm ya. Seçmeli İspanyolca Bitliste, Van'da ha ha ha.

İTİDAL rumuzlu kardeş Arapça ile Kur'an dili birbirinden farklıdır. Bilmedinizi belli etmeyin bari. Sadece kelimeleri Arapça, yazımı, imlası vs farklıdır. Arapça sözlük alınca yeterli olur yani. Ayrıca koskoca ilmihalciler çözememişler onca Arapça bilgilerine rağmen bu meseleyi, 4-5 sınıf öğrencisi mi çözecek Kur'an'ı. Mezarda melekler soruarı sadece Arapça sormayacak korkmayın :)
İTİDAL [ 14 Ekim 2011, 09:02 ]
HİSSİYATLARINIZI KARIŞTIRMAYIN ARKADAŞLAR. ÇİNCE FRANSIZCA İSPANYOLCA VS. BUNLAR VARKEN ARAPÇA MI ZORUNUZA GİDİYOR.50-60 YIL SONRA, KABRE GİRİNCE ANLARSINIZ....!
Perihan [ 11 Ekim 2011, 22:21 ]
işte yavaş yavaş emin adımlarla arap dünyasına çocuklarımızı hazırlıyorlar bir sene sonra da gene hop bir karar çıkarıp arapça zorunlu ders olacak derlerse Türkiye karışır. ingilizceyi öğretemiyorlar derken bir de arapça lafı çıktı. asıl araplar türkçe dersi koysun buraya akın eden onlar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Yorumların tamamını okumak için tıklayın.

İlköğretim

 

EN ÇOK OKUNANLAR

GUNCELEGITIM.COM - GUNCELEGITIM.NET [© 2006- 2012 Alponline Tasarım] Altyapı:Mydesign İletişim: guncelegitim@gmail.com