e-Bordro    Gazete    Hava?    Künye  
Anasayfa | Güncel | Atama | Özlük | SBS | YGS-LYS | KPSS | Okul | MEB | Öğretmen | Sendika | Arama | Galeri | Video | Anket | Facebook | Twitter

Yeni yarışma: Öğretmenler üretiyor

"Öğretmenler Üretiyor" yarışması başladı. Yarışmaya katılan öğretmenlere Radikal iki ay boyunca ücretsiz.

İlköğretim öğretmenleri kendi yarattıkları alternatif ders işleme yöntemleriyle yarışacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Radikal Gazetesi, SEBİT, TTNET ve Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ‘Öğretmenler Üretiyor’ Ders İşleyiş Yarışması düzenliyor. Yarışma kapsamında eğitimciler ders anlatımlarını videoya kaydedecek. En özgün ve yaratıcı olan kazanacak. Ayrıca yarışma süresince öğretmenler, eğitim sürecinde karşılatıkları sorunlarla ilgili her türlü sorunun cevabını Radikal’de bulacak.

Yarışmanın amacı öğretmenlerin, ders işleyişi konusunda meslektaşlarına örnek oluşturacak, eğitsel yaklaşımlara uygun, yaratıcı çalışmalarını sergileyip paylaşmalarını sağlamak. Eğitimcilerin kendi alanlarında seçip anlattıkları derslerin videoları MEB tarafından desteklenen, SEBİT tarafından geliştirilen ‘vitamin öğretmen’ portalında yayımlanacak. vitaminogretmen.com tüm öğretmenlerin ücretsiz olarak yararlanabildikleri bir site.

En iyi anlattığını anlat
SEBİT Genel Müdürü Ahmet Eti, “Herkes en iyi anlattığını düşündüğü konuda bir video çekecek. Değişik materyaller, cihazlar kullanmasına gerek yok. Tahtada, herhangi bir yerde veya bahçede konuyu anlatıp, çekip bize yollasınlar. Öğretmenler rahat olsunlar ve yaratıcılıklarını kullansınlar. Videolar öğretmenler, akademisyenler ve çeşitli kademelerden kişilerin olacağı jüri tarafından değerlendirilecek. Kazanan öğretmenlere Amerika’da workshop fırsatından okullarına ücretsiz vitamin ve akıllı tahta gibi pek çok ödülümüz var” dedi.

Soru ve yanıtlar haftada 3 gün Radikal’de
Yarışmanın yanı sıra eğitimcilere rehberlik desteği de verilecek. Mesleki gelişim, sınıf yönetimi, bilgisayar destekli eğitim gibi konularda öğretmenler sorularının cevaplarını Radikal’in ‘Öğretmenler Üretiyor’ köşesinden öğrenecek. Uzmanların yanıtları Radikal Gazetesi ve ‘vitamin öğretmen’ portalı üzerinden aktarılacak. Yanıtlar salı, perşembe ve cumartesi Radikal’de yayımlanacak.

Başvurular 28 Şubat’a kadar devam ediyor
Yarışma, kamu ve özel ilköğretim okullarında görev yapan 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen ve teknoloji branş öğretmenleri katılabilecek. Başvurular, 20 Aralık’ta başladı, 28 Şubat 2011’e kadar devam edecek. Başvurular http://www.VitaminOgretmen.com/ üzerinden yapılacak. Videoların süresi en fazla 10 dakika olacak ve bir öğretmen üç video ile yarışmaya katılabilecek. Sonuçlar 21 Haziran’da belli olacak. Katılım koşulları, video çekimiyle ilgili ayrıntılı bilgi için: http://www.VitaminOgretmen.com/

Radikaller okula teslim edilecek
Yarışmaya katılan her öğretmene 1 Ocak-28 Şubat tarihleri arasında ücretsiz Radikal Gazetesi verilecek. Gazeteler öğretmenlerin çalıştıkları okullara teslim edilecek

Bu haber 2123 defa okunmuştur.

   Kategori  Kategori : Öğretmenler    Yorumlar Yorum Sayısı : 0    Tarih  Tarih : 30 Aralık 2010

Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa    Tavsiye Et Tavsiye Et    Yorum Yaz Yorum Yaz    Facebook'a Gönder Facebook'ta Paylaş    Google Favorilerime Ekle Google'da Paylaş


Öğretmenler

 

EN ÇOK OKUNANLAR

GUNCELEGITIM.COM - GUNCELEGITIM.NET [© 2006- 2012 Alponline Tasarım] Altyapı:Mydesign İletişim: guncelegitim@gmail.com