Gazete    Gerekli    Hava?    Künye  
Anasayfa | Güncel | Atama | Özlük | SBS | YGS-LYS | KPSS | Okul | MEB | Öğretmen | Sendika | Arama | Galeri | Video | Anket | Facebook | Twitter

Toplu görüşmelerde anlaşma sağlandı: YENİ zam oranı!

Saat: 04.07 Hükümet ve Memur Konfederasyonları arasında yapılan zam pazarlıklarında anlaşma sağlandı. Anlaşma sonrası ortak açıklama yapıldı.

SAAT: 04:07 
 
Gündoğdu anlaşma sonrası yaptığı açıklamada anlaşmanın çalışanlarımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum dedi.
 
Bakan Yazıcı: Geçikmeden dolayı hepinizden özür diliyorum. Kamuda çalışanlarımızın mali ve sosyal haklarına ilişkin müzakereyi 15 Ağustos'ta başladık ve az önce de imzaladık. Her konuyu enine boyuna tartıştık. Bana göre çok özgür bir ortamda sorunları her yönüyle irdeledik. Bugün elbetteki Maliye Bakanlığımız başta olmak üzere DPT ve Hazine Müsteşarlığımız, hazırlanmış olan raporun sunumundan sonra verdiğim söz üzerine her biri Türkiye ekonomisiyle alakalı sunum yaptılar.
 
Kamuda çalışanlarımız için ilk 6 ay yüzde 4 ikinci 6 ayda ise yüzde 4 olmak üzere toplam yüzde 8 zam yapılması. 80 TL ek ödeme yapılması, ayrıca 40 TL aile yardımı uygun gördük bundan sözleşmeliler de yararlanacak.


SAAT: 04:00

Hükümetin yeni önerisi yüzde 4 + 4 zam, 80 TL ek ödeme, 20 + 20 TL aile yardımı önerdi.

Öneri Memur Sen tarafından kabul edilirken, Kamu Sen tarafından kabul edilmedi.


 
SAAT: 02.15
 
Hükümetin yeni önerisi yüzde 3 + 3 zam, 80 TL ek ödeme, 15 + 15 TL aile yardımı önerdi.

Hükümet, memur sendikalarına yüzde 3 artı 3 zam, 70 lira ek ödeme, 10 artı 10 lira aile yardımı önerdi.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, hükümetin memur maaşlarına yapılacak zam konusundaki önerisini kamu görevlileri konfederasyonlarına sundu.

Buna göre, gelecek yıl memur maaşlarına yüzde 3 artı üç zam yapılması teklif edildi.

Ayrıca, ek ödeme kapsamındaki memurlara 70 lira ek ödeme yapılması önerisinde bulunuldu. Bunun yanında, aile yardımının da gelecek yılın birinci ve ikinci 6 aylarında 10'ar lira arttırılması teklif edildi.

Hükümet, sendikalı memurlara 3 ayda bir 30 lira toplu görüşme primi ödenmesi önerisini de getirdi.

 

Bu haber 2156 defa okunmuştur.

   Kategori  Kategori : Maaş Ekders    Yorumlar Yorum Sayısı : 0    Tarih  Tarih : 29 Ağustos 2010

Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa    Tavsiye Et Tavsiye Et    Yorum Yaz Yorum Yaz    Facebook'a Gönder Facebook'ta Paylaş    Google Favorilerime Ekle Google'da Paylaş


Maaş Ekders

 

EN ÇOK OKUNANLAR

GUNCELEGITIM.COM - GUNCELEGITIM.NET [© 2006- 2012 Alponline Tasarım] Altyapı:Mydesign İletişim: guncelegitim@gmail.com