GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 20-01-2022 15:47   Güncelleme : 20-01-2022 16:47

Tüm ödevler böyle olsa: Ümit Öğretmen'den farklı yarıyıl tatili ödevi

Yarıyıl tatili başlamak üzere. Yine ''Tatilde hangi ödevleri versem? Hangi soru bankasını bitirtsem ? Kaç sayfa test versem?'' telaşı başladı. Bizim ödevlerimiz her yıl olduğu gibi yine belli. İşte meraklısına alternatif ödev önerilerim.

Tüm ödevler böyle olsa: Ümit Öğretmen'den farklı yarıyıl tatili ödevi

2-B SINIFI YARIYIL TATİL ÖDEVİ

Sevgili öğrencim, değerli veli;

Zorlu geçen uzaktan eğitim olanaklarıyla 1. sınıf eğitimi vermek durumunda kaldığımız bir yılın ardından 2. sınıfa başladık. Hem geçen yıldan kalan eksikleri tamamlamak, hem de bu sınıfa ait çalışmalar için hep birlikte çalıştık, epeyce yorulduk.

Şimdi tatil zamanı. Tatil süresince evinizi bir sınıfa, anne-babayı da adeta ödev takibi yapmak zorunda kalacak bir öğretmene dönüştürecek bir ödev anlayışını hiçbir zaman doğru bulmadım. Tatil süresince verilen sayfalar dolusu ödevin, öğrenci başarısına kayda değer bir katkı sunacağını görüşünde de değilim.

Yarıyıl tatilinizi gönlünüzce geçirmenizi temenni etmeme rağmen size bazı önerilerim olacak. Bu önerileri bir tür tatil ödevi olarak değerlendirin.

 

ÖĞRENCİLERİM İÇİN YARIYIL TATİLİ ÖDEVLERİ

1. Yarıyıl boyunca çok çalıştık, yorulduk. Bu yüzden bolca dinlenin.

2. Tatil süresince şartlarınız uygun olursa ailece en az bir kere sinema ya da tiyatroya gidin.

3. Tatilde arkadaşa ihtiyaç duyduğunuz her zaman birbirinizi arayın. Arkadaşlarınız yerine tablet, telefon, bilgisayar gibi sanal arkadaşlar tercih etmeyin. “ EKRANLARINIZLA DEĞİL AKRANLARINIZLA VAKİT GEÇİRİN.”

4. Tatilde başka şehirlere giderseniz oraların tarihi ve doğal güzelliklerini fotoğraflayıp bana da gönderin.

5. Eğer kar yağarsa hepinizden birer tane kardan adam bekliyorum. En değişik ve özgün kardan adamı kimin yapacağı konusunda merak içinde olacağım.

6. Zorlu kış koşullarından en çok zarar görenler sokakta yaşamak zorunda kalan hayvan dostlarımızdır. Tatilde onları unutmayalım. Penceremize, balkonumuza, ağaçlara pet şişelerle yapacağımız kuş yemliklerini, sokağa bir kap içinde artan yemeklerimizi koymayı unutmayalım.

7. Ailemizin en büyükleri hayatta ise bunun değerini bilelim. Onları mutlaka ziyaret edelim. Ellerini öpelim. Bize anlattıklarını can kulağı ile dinleyelim. Onlardan öğreneceğimiz çok şey var. Ziyaret ettiğiniz zaman benimde selamımı iletin lütfen.

8. Kitap okumak bir ödev değildir. Hayatımızı güzelleştiren, bize değer katan, becerilerimizi geliştiren muhteşem bir etkinliktir. Hele çocukları daha muhteşem yapar. Tatilde bol bol kitap edinmeyi, okumayı ve kitaplığımızı zenginleştirmeyi unutmayalım.

9. Büyüklerinizin önerdiği güvenli alanlarda arkadaşlarınızla bol bol oyunlar oynamayı, açık ve temiz havanın tadını çıkarmayı unutmayın.

10. Evde geçireceğiniz zamanlarda okumak, resim yapmak, şarkı öğrenmek, su doku, bulmaca gibi etkinlikler ya da zeka oyunları oynamak ilginizi çekebilir. Benimki sadece bir teklif.

11. Son olarak beni aramak isterseniz telefonum hepinizin anne ve babasında, hatta bazılarınızın dedesinde, anneannesinde, babaannesinde bile var. Size sadece bir telefon kadar uzakta olacağım.

Hepinize öncelikle sağlıklı, mutlu ve keyifli bir yarıyıl tatili diliyorum.

Öğretmeniniz: Ümit DEVECİ
Guncelegitim.com


Bilgi: 18 Ocak 2016 tarihinde yazarımız Ümir Deveci'nin öğrencilerine verdiği tatil ödevini haber olarak yayınlamıştık. "Ümit Öğretmenden farklı yarıyıl tatili ödevi" başlığı ile yayınladığımız haber, Guncelegitim.com'da 600 binden fazla okunmuş ve ulusal medyada gündem olmuştu.


Ümit Öğretmenden farklı yarıyıl tatili ödevi

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri