SENDİKA
Giriş Tarihi : 16-01-2022 21:44   Güncelleme : 16-01-2022 22:13

İşte yeni gözde meslek: Bazı sendikaların şube başkanlarının maaşları vali maaşını geçti!

Yargıtay Kararı Sonrası, Gözler Sendikalarda! Astronomik Miktardaki Profesyonel Sendikacı Maaşlarının İptali Gelir mi?

İşte yeni gözde meslek: Bazı sendikaların şube başkanlarının maaşları vali maaşını geçti!

Kamudanhaber'den Murat Kenan Erdem'in haberi:

"Yargıtay’ın Sağlık-Sen Kongresini usulsüz bularak kongrenin iptaline karar vermesi, gözleri başta Memur-Sen’e bağlı sendikalar olmak üzere diğer sendikalara çevirdi. Mahkeme kararı ile Genel Başkan Semih Durmuş ve diğer yöneticilerin 27.07.2019 tarihinden bu yana almış oldukları fazla maaşları faizi ile birlikte sendikaya iade etmesi gerektiği öne sürüldü. Yapılan son tüzük kurultayı ile sendika şube başkanlarının maaşlarında da değişikliğe gidildiyse; bu durumda, şube başkanlarının da aldıkları maaşları yasal faizi ile birlikte geri ödemeleri gerekecektir.

Sitemizde son iki yıldır yaptığımız haberlerde, Alev Alatlı’nın “Aslolan helalleşmek olmalıdır. Helalleşmek mahkemede dava kazanmaktan daha üstün olmalıdır. Çünkü her yasal hak helal değildir ve olamaz. Yasaların tanıdığı haklardan insanlık veya Allah adına feragat etmenin garipsenmediği bir yeni düzen getirmek zorundayız.” sözlerine atıfda bulunarak sendikalarımıza çağrıda bulunmuştuk.

Sendikalarımıza yaptığımız çağrıda: “Bu alınan maaşlar, yasal olabilir ama yapılacak bir tüzük değişikliği ile bundan feragat etmek mümkün… Ülkenin içinden geçtiği bu sıkıntılı dönemi de göz önünde bulundurarak; gelirinin tamamı devletimizin memurlarımıza ödediği toplu sözleşme ikramiyesinden yapılan kesintilerle oluşan sendika bütçelerinden alınan astronomik maaşlardan bir an önce feragat edilmelidir. Bir memurun aldığı kadar maaşla yetinilmelidir. Diğer türlüsü yakışmıyor. Güven kaybına neden oluyor.” demiştik. Son iki yıldır yaptığımız çağrılara:

Eğitim-İş ve Eğitim-Sen açıkladı. Diğer sendikalardan ses çıkmadı...

Eğitim-İş sendikası twiter hesabından “YÖNETİCİSİ ZENGİNLEŞEN SENDİKA OLMAYACAĞIZ.” başlıklı açıklama yaparak: “Yöneticileri zenginleşen sendika olmadık, olmayacağız. Mesleğimizi yaparken aldığımız ücreti almaya devam edeceğiz!” paylaşımı ile cevap vermişti.

Eğitim-Sen ise “ Vazgeçilmez ilkemizdir! Eğitim Sen tüzüğü madde 59: Görevleri süresince aylık ve öteki özlük haklarını, bulundukları kadro ve derecenin hak ettikleri toplamını geçmeyecek şekilde sendikadan alırlar. Huzur aidatı vb isimler altında hiçbir ayrımcı uygulamayı kabul etmeyiz.’’ açıklaması yapmıştı. Diğer sendikalardan ise bir ses çıkmamıştı.

Bugün gelinen noktada Yargıtay’ın verdiği karar sonrası alınan astronomik maaşların yasal boyutunda da sıkıntılar olabileceği ortaya çıktı...

Haberin devamı...

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri