MEB
Giriş Tarihi : 06-12-2021 09:37   Güncelleme : 06-12-2021 10:29

MEB'den Kadın Öğretmenlere Yönelik Projeye Dair Resmi Yazı

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 01.12.2021 tarihli Eğitimin Sigortası: Öğretmenlerimiz Projesi konulu resmi yazıda hizmeti 0 - 15 yıl arasında olan, kadın sınıf öğretmenlerinden projeye dahil olmak isteyen öğretmenlerin başvuru yapabilecekleri ifade edildi.

MEB'den Kadın Öğretmenlere Yönelik Projeye Dair Resmi Yazı

MEB'den Sadece Kadın Öğretmenlere Yönelik Proje Başvuruları Başladı. Eğitimin Sigortası: Öğretmenlerimiz Projesi konulu resmi yazı şöyle:

Millî Eğitim Bakanlığı ile Türk Eğitim Derneği (TED) işbirliğinde; öğretmenlerin yaşadıkları çevresel, fiziksel ve mesleki sorunları en aza indirmesi, bilgilerini artırması, mesleklerine ve kendilerine olan inanç ve motivasyonlarını yükseltmek amacıyla mesleğinin ilk yıllarında köy/ilçeye atanan kadın öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesi yoluyla, çalışma hayatına daha iyi bir başlangıç yapmalarının sağlanması ve bu amaçla hem öğretmenlerin meslek yaşamlarının kalitesinin geliştirilmesi hem de öğrencileri için bir umut yeşertilmesini amaçlayan "Eğitimin Sigortası: Öğretmenlerimiz" projesi yürütülmektedir.

Proje kapsamında, Kasım 2018 tarihinde çalışmaya başlanmış olup birleştirilmiş sınıflı köy okulunda görev yapan öğretmenlere eğitimler verilmiştir.

Söz konusu projenin yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında ilinizde görev yapan, hizmeti 0 - 15 yıl arasında olan, kadın sınıf öğretmenlerinden projeye dahil olmak isteyen öğretmenlerin başvuru yapabilmeleri amacıyla veri.meb.gov.tr adresinde başvuru ekranı oluşturulmuştur.

Başvurular;
01 - 12 Aralık 2021 tarihleri arasında alınacaktır. - 13 Aralık 2021 mesai bitimine kadar İl Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından onaylanacaktır.

Bu kapsamda, ilinizde görev yapan hizmeti 0 - 15 yıl arasında olan kadın sınıf öğretmenlerine duyuru yapılması hususunda, Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Cevdet VURAL
Bakan a. Genel Müdür

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri