MEB
Giriş Tarihi : 25-11-2021 18:29   Güncelleme : 25-11-2021 18:29

Milli Eğitim Bakanı açıkladı. Öğretmenlere gelişim temelli bir kariyer sistemi geliyor!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER: Öğretmenlik Meslek Kanunu sayesinde, öğretmenlik bir kariyer mesleği olarak tanımlanabilecek, adaylık, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenliğin hakları, görevleri ve sorumlulukları gelişim temelli bir kariyer sistemi çerçevesinde değerlendirilebilme imkanına kavuşacaktır.

Milli Eğitim Bakanı açıkladı. Öğretmenlere gelişim temelli bir kariyer sistemi geliyor!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "3600 ek göstergeyle birlikte yeni düzenlemenin şimdiden tüm öğretmen camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

 

Öğretmenlik Meslek Kanunu müjdesi

Bakan Özer, dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Öğretmenler Günü müjdesi olarak, hazırlıkları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun yakın bir zamanda TBMM'ye sunulacağını açıkladığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu düzenleme sayesinde Türkiye eğitim tarihinde ilk kez öğretmenlerimiz kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşmuş olacaklardır. Öğretmenlik Meslek Kanunu sayesinde, öğretmenlik bir kariyer mesleği olarak tanımlanabilecek, adaylık, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenliğin hakları, görevleri ve sorumlulukları gelişim temelli bir kariyer sistemi çerçevesinde değerlendirilebilme imkanına kavuşacaktır. 3600 ek göstergeyle birlikte yeni düzenlemenin şimdiden tüm öğretmen camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."


Öğretmenlerimizin çalışma koşullarının iyileştireceğiz

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: "Öğretmenlerimizin çalışma koşullarının iyileşmesi yönünde önemli adımlar attık. Bundan sonra da öğretmenlerimizin şartlarını, imkanlarını iyileştirmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

"Öğretmenlerimizin çalışma koşullarının iyileşmesi yönünde önemli adımlar attık. Bundan sonra da öğretmenlerimizin şartlarını, imkanlarını iyileştirmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ben ülkemiz ve çocuklarımız için verdiğiniz emekler, gösterdiğiniz ilgi ve sabır, yaptığınız ve yapacağınız fedakarlıklar için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle selamlıyor, meslek hayatınızda başarılar diliyorum. Bizlerin de her daim yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyorum."

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri