SENDİKA
Giriş Tarihi : 21-10-2021 21:04   Güncelleme : 21-10-2021 21:04

Vergi Dilimi Uygulaması Kaşıkla Verileni Kepçeyle Geri Alıyor

Eğitimcilerin sorunlarını yerinde dinlemek amacı ile il ziyaretleri yapan Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ Mersin temaslarında açıklamalarda bulundu.

Vergi Dilimi Uygulaması Kaşıkla Verileni Kepçeyle Geri Alıyor

6. Dönem Toplu Sözleşme ile geçmiş kayıpların telafi edilemediğini dile getiren ÖĞRETİCİ, kamu çalışanlarının aldıkları ücretlerin enflasyon altında kaldığını belirtti.

Mehmet Alper ÖĞRETİCİ'nin açıklamaları şöyle;

Resmi Gazetede yayımlanan tebliğe göre 2021 yılı için memurları yakından ilgilendiren gelir vergisi dilimlerin bilindiği gibi; 24.000 TL'ye kadar % 15, 24.000- 53.000 TL arası %20, 53.000- 130.000 TL için ise %27 olmuştur.

Yıllardır enflasyon kadar maaş zammı alan memurların en büyük sorunlarından biri de vergi yükünün yüksek olmasıdır. Tüm memur, emekli ve diğer çalışanların maaşlarından gelir vergisi oranında kesintiler peşin yapılmaktadır.

Özellikle yılın ikinci yarısında alınan zamlar vergi dilimi nedeniyle genellikle maaşlara yansımamakta, yılın ikinci yarısına doğru vergi dilimine girilmektedir. Yani verilen zam zaten kepçeyle geri alınmaktadır.

Bu nedenledir ki vergi dilim oranları memur ve emeklileri için %15’te sabitlenmelidir.’

Vergi dilimi uygulaması nedeniyle Ocak ayında alınan ücretlerin yılın diğer aylarında alınamadığını, emekliliğe dahi yansımayan ücretlerin vergi dilimine dahil edilmesinin doğru olmadığını, kaşıkla verilen artışların vergi dilimi nedeniyle kepçeyle geri alındığı için maaşların günden güne eridiğini ifade etti. Kamu görevlileri için vergi diliminin %15'te sabitlenmesi gerektiğini tekrar hatırlattı.

 

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri