MAHMUT ÖZER
Giriş Tarihi : 21-10-2021 20:08   Güncelleme : 21-10-2021 20:08

Ders süreleri değişebilir mi? Mahmut Özer açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda görülen güncel vaka sayılarına ilişkin önemli bilgilendirmeler yaptı.

Ders süreleri değişebilir mi? Mahmut Özer açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda görülen güncel vaka sayılarına ilişkin önemli bilgilendirmeler yaptı. Kapalı olan sınıf sayısının 2 bin 225 olduğuna dikkat çeken Bakan, veriler incelendiğinde endişe verici bir durumun olmadığını ifade etti.

MEB, vaka ve temas nedeniyle eğitimlerini yarım bırakan öğrenciler için kritik bir karara imza atmıştı. Karantina süresi 14 günden 10 güne düşürülürken, öğrenciler veli onayıyla birlikte PCR testi yaptırdıkları durumlarda 5 günde okullarına dönebiliyor.

Yüz yüze eğitimin devamı için alternatif kararlar alabileceğinin sinyallerini veren Bakan, koşullara dikkat çekerek okulların açık kalacağını net bir şekilde vurguladı. Ve okullarda yeni tedbir ve önlemlere yeşil ışık yaktı. Peki okullarda ders saati değişiyor mu?

İşte Bakan Özer'in yaptığı o açıklama...

"Önlemler Değişir, Saatler Değişir, Ama Okullar Açık Kalır"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara'da gazetecilerle bir araya geldi. Bakan Özer'in ziyaretinde ana gündem maddesi yüz yüze eğitim oldu. Kritik noktalara değinen Mahmut Özer, okulların kapanmayacağını " B ve C planlarımız yok. Sadece A planımız var" diyerek ifade etti. Açıklamasının devamında koşullar ve önlemlerin değişiklik gösterebileceğinin altını çizen Özer: "Koşullar değişir, önlemler değişir, saatler değişir ama okullar açık kalır”dedi.

MEB'e bağlı devlet ve özel okullarda ders saatleri 40 dakika olarak belirlenmiş durumda. Ancak vaka sayılarında artış nedeniyle geride bıraktığımız Eylül ayında bazı illerde ders saatleri değişikliğe gitmişti

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri