OKUL
Giriş Tarihi : 16-10-2021 21:00   Güncelleme : 17-10-2021 00:52

Şaka gibi 8 okul tek bir okulda...

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel pandemide okulların durumunu Ordu’nun Gölköy ilçesindeki bir örnek üzerinden çok çarpıcı bir biçimde dile getirdi. 8 okulun tek bir okul binasına doldurulduğunu belirten Adıgüzel okulun önünden seslendi.

Şaka gibi 8 okul tek bir okulda...

Artan vakalardan dolayı yüz yüze eğitimin yeniden tartışmaya açıldığı günlerde Ordu’nun Gölköy ilçesinde sekiz okulun tek çatı altında toplanması yeni bir tartışma konusu oldu. Emirler İlkokulu, Emirler Ortaokulu, Damarlı İlkokulu, Damarlı Ortaokulu, Şehit Hikmet Mert İlkokulu ve Ortaokulu, Atatürk İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu, alınan yıkım ve tadilat kararları sonrası TOKİ Şehit Hikmet Mert okuluna taşınarak tek binada eğitime devam etmeye başladı.

Alınan yıkım kararının pandemi döneminde, yüz yüze eğitim yokken yapılmadığını söyleyen CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, TOKİ Şehit Hikmet Mert okul binası önünden durumu anlatarak şu ifadeleri kullandı:

Arkamdaki tek binada tam 8 okul eğitim görmekte. Emirler İlkokulu, Emirler Ortaokulu, Damarlı İlkokulu, Damarlı Ortaokulu, Şehit Hikmet Mert İlkokulu ve Ortaokulu, Atatürk İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu… Bu tek binada bu eğitimi yapabilmek için de ikili eğitime geçilmiş. Şu anda akşam saati ve hava kararmak üzere. Öğleden sonra gelen öğrenciler bu saatte dersten çıkıp köylerine gidecekler. Pandemide sıkışık vaziyette eğitimi götürmeye çalışıyorlar. Bunun sebebi, 1,5 yıl önce 41 okul için alınmış olan yıkım, tadilat kararının pandemide yüz yüze eğitimin olmadığı dönemde yapılmayıp bugünlere bırakılması. Tam da bu ihmal…

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri