OKUL
Giriş Tarihi : 08-10-2021 10:11   Güncelleme : 08-10-2021 10:19

Erdoğan’ı taklit ederek çay atan sınıf başkanına tutanak ve yazılı uyarı

Okulda sınıf başkanı seçilen bir öğrenci, sınıfta arkadaşlarına poşet çay atmıştı. Okul idaresi tarafından, 'Cumhurbaşkanımızı taklit ettiğiniz ve bu davranışı yaparken de alaylı bir tavır sergilediğiniz tespit edilmiştir' denilerek öğrenciler hakkında tutanak tutuldu.

Erdoğan’ı taklit ederek çay atan sınıf başkanına tutanak ve yazılı uyarı

Başiskele ilçesi Kocaeli Anadolu Lisesi’nde sınıf başkanı seçilen bir öğrenci, arkadaşlarına sınıfta poşet çay fırlattı. Görüntüler sosyal medyada sıkça paylaşıldı. Bunun üzerine harekete geçen okul idaresi, öğrencilere Cumhurbaşkanını taklit ve alay ettikleri gerekçesiyle tutanak tuttu.

'Alaylı tavır sergilediniz'

Durumu fark eden okul idaresi, öğrencilere tuttuğu tutanakta, “Bu davranışla Cumhurbaşkanımızı taklit ettiğiniz, bu davranışı yaparken alaylı bir tavır sergilediğiniz, bu eylemi arkadaşlarınızla daha önceden planladığınız yaptığınız açıklamadan tespit edilmiştir” ifadelerine yer verdi.

'Ceza değil uyarı verdik

Okul Müdürü Sabit Mehmet Limon ise, “Bu tutanak ceza anlamında değil. Çocuklara yaptığının yanlış olduğunu, herhangi bir disiplin cezası anlamına gelmediğini bu konularda dikkatli olmamaları konusunda velileri ve çocukları yazılı olarak uyardık” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber3.com

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri