ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 20-06-2021 15:19   Güncelleme : 20-06-2021 15:19

Öğretmenler 'telafi'de görev almak istemiyor

Telafi eğitimleri kapsamında okullar yazın açık kalacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan ''Telafide Ben de Varım'' programı, 5 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Öğretmenler 'telafi'de görev almak istemiyor

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre: Başvuruların 21 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında kabul edileceği program kapsamında okul, ilçe ve il genelinde bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinlikler gerçekleştirilecek.

Ancak Bakanlığın ayrıntılarını bu ay açıkladığı ve katılımın gönüllülük esasına göre olduğu telafi programlarında birçok öğretmen yer almak istemiyor. Öğretmenlerin eğitimlere katılmak istemediği bazı okullarda ise zorunlu görevlendirmeler yapılıyor.

'Dostlar işte görsün'

Konuyla ilgili Twitter'da açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, bir öğretmenin şu görüşünü yayınladı:

"Telafide Ben de Varım yaz etkinliğinde görevlendirilecek öğretmenlerden gönüllülük esasına göre görev talebi isteniyor, lakin her okulda zorunlu tutuyorlar. Bir dayatma ve dostlar işte görsün kabilinden hareketler. Bizim okulda hiçbir öğretmen, bu etkinlikte gönüllü yer almak istemedi. Bu durum genelde de böyle neticelenirse, Bakanlık bünyesinde bir faciaya dönecek demektir."

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri