ÖĞRETMEN
Giriş Tarihi : 20-06-2021 14:21   Güncelleme : 20-06-2021 14:21

Telafi eğitimi verecek öğretmenler dikkat!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) telafi eğitimi programına, 21-Haziran-2 Temmuz arasında hazırlanan internet sitesi üzerinden başvuru yapılabilecek. Peki ''Telafide ben de varım'' programına öğretmen başvurusu nasıl yapılır? Faaliyet kabul süresi nasıl olacak? Ne zaman başlayacak? Hangi belgeler istenecek?

Telafi eğitimi verecek öğretmenler dikkat!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda, 5 Temmuz-31 Ağustos arasında uygulanacak “Telafide Ben de Varım” yaz uygulaması programının uygulama esaslarına yer verildi.

Yazıda, okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim okullarında öğrenim gören öğrenciler için 5 Temmuz – 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında okul, ilçe ve il genelinde gerçekleştirilecek program kapsamındaki bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinliklerin planlanarak https://telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinde yer aldığı belirtildi.

“Telafide Ben de Varım” programı yaz uygulaması kapsamında 21 Haziran- 2 Temmuz 2021 tarihleri arasında başvuru ve planlama iş ve işlemleri, 5 Temmuz-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında ülke genelinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında il millî eğitim müdürlükleri tarafından valiliklerin koordinasyonunda eğitim faaliyetleri gerçekleştirilecek.

“Telafide Ben de Varım” Programı il koordinasyon kurulu; il millî eğitim müdürü başkanlığında, il program koordinatörü olan il millî eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü, il veri girişi modül koordinatörü, ilçe millî eğitim müdürleri, ilçe millî eğitim müdürlüklerinin ilgili şube müdürleri, ilçelerde süreci yürütecek ve ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından belirlenecek ilçe veri girişi modül koordinatörleri, okul müdürleri, öğretmenler ve personelden, il millî eğitim müdürü tarafından görevlendirilecek en az 5, en fazla 20 kişiden oluşacak.

 

“Telafide Ben de Varım”

 5 Temmuz – 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.
 Eğitim yada etkinlik faaliyetinin açılması için en az 12 katılımcı (öğrenci, öğretmen veya veli) olması gerekir.

 

Telafide ben de varım öğretmen başvurusu ise;

Telafi eğitimine katılım zorunlu olmayacak ve isteyen öğrenciler, istedikleri okulda katılım sağlayabilecek.

Telafi eğitiminde görev almak isteyen öğretmenler ise, okullarına başvuru yapabilecekler. Telafi eğitiminde görev alan öğretmenler tamamen gönüllü olarak, istedikleri okullarda görev alabilecek.

 

Faaliyet kabul süresi nasıl olacak?

 1) Faaliyeti planlama (Okul+İlçe + İl)

 2) Faaliyetin sisteme girilmesi (Okul+İlçe + İl)

 3) Onay süreçleri

 4) Öğretmenlerin görev tercih etmesi (Mebbis)

 5) Faaliyet sahibi okul/kurumların faaliyete öğretmen ataması yapması

 6) Öğrencilerin faaliyete okula gelerek başvurusu, gerekli izin belgelerini doldurmaları.

 7) Faaliyet için gerekli resmi olurların ve görevlendirmelerin yapılması (Valilik+Kaymakamlık vb.)

 8) Faaliyetin icrası

 

Telafide ben de varım öğretmen başvurusu nasıl yapılır?

MEBBİS + Başvuru İşlemleri + Telafide Ben de Varım Başvuru İşlemleri + Faaliyet Görev Başvuruları

 

TELAFİ EĞİTİMİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

21 Haziran - 2 Temmuz 2021 arasında başvuru, planlama iş ve işlemleri,

5 Temmuz-31 Ağustos arasında ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından valiliklerin koordinasyonunda eğitim faaliyetleri yapılacak.

Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere planlanacak program, eğitim faaliyetleri;

 1) Fiziksel,
 2) Sosyal - duygusal,
 3) Akademik gelişim,
 4) Özel eğitim, alanı olmak üzere dört (4) ana temaya uygun olarak planlanacak.

Eğitim faaliyetlerine katılmak isteyen öğrenciler,;

 

Veli İzin Belgeleri

İle eğitim faaliyetinin açıldığı okula başvurabilecek.

Programa başvuruları kabul edilen öğrenci, öğretmen ve velilere kabul edildiklerine dair bilgilendirme, faaliyeti açan okul müdürlükleri tarafından yapılacak.

Eğitim faaliyetinin açılabilmesi için en az  oniki (12) kişilik öğrenci grubunun oluşması gerekecek, özel eğitim öğrencilerine açılacak faaliyetlerde alanın özelliği gereği sayı sınırlaması aranmayacak.

Program kapsamında düzenlenecek tüm eğitim faaliyetleri Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen COVID-19 salgını koruma tedbirleri doğrultusunda gerekli önlemler alınarak gerçekleştirilecek.

Eğitim faaliyetlerine katılacak tüm öğrenci, veli ve öğretmenler için HES kodu sorgulaması yapılacak ve bu duruma ilişkin gerekli önlemler alınacak.

Öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik örnek eğitim faaliyetleri, içerik ve materyallerine "telafidebendevarim.meb.gov.tr " adresinden erişebilecek.

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri