GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 14-06-2021 09:39   Güncelleme : 30-07-2021 22:52

Altı ilde telafi programı belli oldu

Okullarda 5 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında uygulanacak telafi eğitimleriyle ilgili ayrıntıların yer aldığı 'Telafide Ben de Varım' programının internet sitesi faaliyete geçti. Program kapsamında 21 Haziran-2 Temmuz 2021 tarihleri arasında il bazlı başvuru ve planlama işlemleri yapılacak.

Altı ilde telafi programı belli oldu

Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik düzenlenecek programda, eğitim faaliyetleri fiziksel, sosyal-duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanı olmak üzere dört ana temaya uygun olarak planlanacak.

Bu kapsamda telafidebendevarim.meb.gov.tr internet sitesinde okul, ilçe ve il genelinde yapılacak bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitimleri gösteren Faaliyet Haritası’na yer verildi. İllere göre bilgilerin yer aldığı harita incelendiğinde dün itibariyle Bursa, Gaziantep, İstanbul, Konya, Kütahya ve Osmaniye olmak üzere sadece 6 ilde telafi eğitimleriyle ilgili programların oluşturulduğu görülüyor.

Takvime göre İstanbul’da 20 Haziran’da “Doğa Gezileri”; Kütahya’da 22 Haziran’da “Kodlama Eğitimi”; Bursa’da 21 Haziran’da “1. Sınıf Okuma Yazma Etkinlikleri”, 1 Temmuz’da “Felsefe Atölyeleri” gibi etkinlikler düzenlenecek. Diğer illerin programı da 2 Temmuz’a kadar belli olacak.

Okuma-yazma taraması

“Telafide Ben de Varım” program kapsamında, 1’den 2’ye geçen öğrenciler için okuma yazma taraması başlatılacak, bu taramaların sonuçlarına göre, ihtiyacı tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek materyal desteği sağlanacak.

Ayrıca 3 ve 4. sınıf öğrencileri “İlkokullarda Yetiştirme Programı” (İYEP) uygulaması ile desteklenecek. Liseler için de kritik kazanımlar taraması hazırlayan bakanlık, 2021-2022 eğitim öğretim yılında okulların tam zamanlı açılması ve eğitim öğretimin yüz yüze yapılmasını hedefliyor.

MİNE ÖZDEMİR GÜNELİ  / Milliyet

 

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri