GÜNCEL EĞİTİM
Giriş Tarihi : 26-05-2021 01:10   Güncelleme : 26-05-2021 11:48

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesinden Bakan Selçuk'a Şok Sözler

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, sosyal medya hesabından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u eleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesinden Bakan Selçuk'a Şok Sözler

Haber3.com sitesinin haberine göre; Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u suçladı.

Yükseköğretimin, Milli Eğitim Bakanlığına göre daha başarılı olduğunu savunan Özyılmaz, “2020-2021 Eğitim Öğretim sezonunda ülkemizdeki yükseköğretim ve Milli Eğitim’deki eğitim uygulamalarına baktığımızda, bazı eksikliklerine rağmen, yükseköğretimin daha başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Bu, yerelleşme kurumsallaşma, bir çizgi izleme ve ciddi bir çabanın ürünüdür” ifadelerini paylaştı.

Prof. Özyılmaz devamında da “Milli Eğitim’de bu başarıyı göremiyoruz. Çünkü, M Eğitim Bakanı konu üzerinde özenle çalışarak bugünü kurtaracak politika üretemedi. Yerelin sesini duymadı, durumunu görmedi. Devlet nezdinde ağırlık koyarak bir tarz bir çizgi tutturamadı. Aksine çok zikzak yaptı ve çok yıprandı” dedi.

Özyılmaz, Bakan Ziya Selçuk’u suçlayarak, “Bundan olumsuz olarak etkilenen de ilk, orta ve lise öğrencileri oldu. Ayrıca öğretmenler ve veliler de hüzün ve kedere boğulmanın yanında psikolojileri bozuldu. Bakandan kaynaklanan bu beceriksizlikten dolayı, bir nesli/kuşağı kaybetmek üzereyiz. Çok ciddi önlemler alınmalıdır” diye yazdı.

Külliye’den gelen bu çıkış sonrasında, adı Kabine değişikliğinde Milli Eğitim Bakanlığı için konuşulan YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın ismi hakkındaki iddiaları da kuvvetlendi.

Özyılmaz daha sonra tweet’lerini sildi.

Kaynak: haber3.com (25 Mayıs 2021)

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri