ZİYA SELÇUK
Giriş Tarihi : 12-05-2021 20:01   Güncelleme : 15-05-2021 17:55

Ziya Selçuk’un öğretmenlere de göz kırpmasını bekliyoruz ;)

Ziya Selçuk 2 Temmuz sonrası öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmalarıyla ilgili net bir bilgi vermedi. Anlaşılan o ki; 2 Temmuz'da yaz tatilinin başlamasıyla öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmalarının Temmuz ayının 17’sine kadar tamamlanması düşünülüyor.

Ziya Selçuk’un öğretmenlere de göz kırpmasını bekliyoruz ;)

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘’Akademik anlamdaki eksikliklerin telafisini yaparız ancak okullarımızın sağladığı sosyal ortamı uzaktan eğitimde sağlamak dünyanın hiçbir yerinde mümkün değil’’ diyerek okulların açılması gerektiğin dile getirdi.

Selçuk; Yol haritasının Bilim Kurulu'nun tavsiyeleriyle belirlendiğini, eğitim-öğretim yılının 2 Temmuz'da tamamlanması kararında bir değişiklik düşünmediklerini açıkladı.

Telafi eğitimi ile ilgili olarak; Öğrencilerimizin tamamı yaz boyunca okulda olacaklar diye bir kararımız yok. Ama bunun biraz uzamasıyla ilgili çalışmalarımız var. Yaz tatiliyle ilgili bir karar alınması gerektiğini düşünüyorum. Yaz aylarında kitlesel olarak herkes için değil ama özellikle kritik gruplar için matematik, bilim, oyun kampları, atölyeler, bütün bunları devam ettireceğiz” dedi.

Ziya Selçuk, 2 Temmuz sonrası öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmalarıyla ilgili net bir bilgi vermedi. Ancak geçen yıl yapılan değişikle öğretmenlerin yaz tatili aşağıdaki durumlarda kısaltılabiliyor;

“İlçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi nedenlerle eğitim öğretim faaliyetinin 2 haftadan fazla süreyle yapılamaması halinde uygulanacak telafi programlarının ders yılı içinde tamamlanamadığı durumlarda, yaz tatilinde yapılacak eğitim ve öğretim faaliyetleri nedeniyle, Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenlerin izinleri kısaltılabilecek. Bu durumda öğretmenlerin izinleri bir aydan az olamayacak.”

Anlaşılan o ki; 2 Temmuz'da yaz tatilinin başlamasıyla öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmalarının Temmuz ayının 17’sine kadar tamamlanması düşünülüyor. Milli Eğitim Bakanı ve Bakanlık yetkililerinin, öğretmenler ve eğitim sendikaları ile görüşmeden, eğitimcilerin çalışma koşulları ve sürelerini etkileyecek, yaz tatilinde çalışmalarına neden olacak böylesi bir kararı tek başına almaması gerekir

Pandemi koşullarında ve uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlerin çok yorulduğu, aşı yapılan sayısının yüzde 20’lerde olduğu bir dönemde böyle bir kararın alınması tüm eğitim çalışanlarını mağdur edecektir.

Ziya Selçuk’un öğretmenlere de göz kırpmasını bekliyoruz wink

Guncelegitim.com / ÖZEL HABER

Eğitim HaberleriEğitim Haberleri